Inici / Obres / Marxa Mora / Moro de Plata

Moro de Plata

Any: 
2014
Modalitat: 
Autoria: 
Detalls: 

Obra obligada del XXIX Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda, l'any 2014. L’autor vol representar la figura del Moro de Plata, així com el sentiment sobre el seu poble.

La intro representa la figura del Moro de Plata, el rei moro, de mirada penetrant i de gran saviesa, tan respectat pel seu poble. Al primer tema, el rei moro medita sobre quin serà el futur del seu poble, però al seu cap no deixen de sonar les fanfàrries que anuncien la batalla.

Després d’una progressiva preparació, l’arribada al primer fort representa a l’exèrcit moro, compacte, decidit i preparat per a la batalla que transcorre com el rei moro havia desitjat.

El seu poble descansa, però Moro de Plata sap que el pitjor està per arribar. La Regina mora l’intenta convèncer que ha de descansar…”Plata…Plata…”

A l’amanèixer en les muntanyes s’escolten fanfàrries dels cristians apropant-se, l’atac va a ser inminent. L’exèrcit musulmà es prepara, Moro de Plata s’aclama al seu Déu perquè sap que el seu poble està en perill.

El fort final amb tot el seu exèrcit preparat, la lluita és despiadada, arrasa el poble per complet acabant amb tot.

La coda final representa la salvació de totes les ànimes entrant al paradís.