Mario Roig Vila

Naix a Albaida (València) el 26 de juny de 1972, és professor superior en l’especialitat de trombó i de composició, és diplomat en direcció de banda per The Associeated Board Of The Royal School Of Music.

Inicia els seus estudis musicals a la Unió Musical d’Albaida “LAranya” amb la percussió i s’inicia amb el trombó de la mà d’Alexandre Cerdà Belda. Als 19 anys inicia els estudis elementals de trombó al Conservatori Professional d’Ontinyent amb Francisco Nájera Perona amb qui obté el premi de fi de grau. D’allí es trasllada al conservatori Superior de música “Manuel Massotti Littel” de Múrcia. Tots aquests estudis els compagina amb el treball de muntador de mobles a l’empresa ”CURVASA MUEBLES”, és a Múrcia on es titola com a professor superior de trombó de la mà de Mario Calvo Ponce i passa a dedicar-se professionalment a la música.

El seu procés d’aprenentatge ha segut continuo durant mes de trenta anys, havent realitzat cursos de direcció amb Franco Cesarini, Ferrer Ferran, José R. Pacual Vilaplana i instrumentació amb Ramon Garcia i Soler i Oscar Navarro. Ha participat en cursos d’arranjament de la Berklee – València. Ha format part d’infinitat de cursos de formació amb Enrique Ferrando, J. Bautista Abad, Mario Calvo, Ricardo Casero, Carlos Gil.

En el camp de la docència ha treballat com a professor de secundaria Salesians Juan XXIII d’Alcoi, Professor de trombó a Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Bélgida, Bocairent, Montaverner, Cocentaina i ha segut director de l’Escola Municipal d’Albaida del 2002 al 2011.

En el món de la composició, son més de mig centenar d’obres les que formen el seu catàleg, siguén interpretades tant en concerts com a desfilades en les festes de moros i cristians: Tabal i Saragüells, Teresa Silvestre, Cerdà Francés, Bandolera, Adrià i un gran etc.Ha composat un concert per a trombó solista i orquestra, estrenat per l’Orquestra Jove de Sodre a Uruguay, així com peces de cambra, grup de dolçaines en les que ha rebut nombrosos premis. Ha segut l’encarregat de composar l’obra obligada al XXIX certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda al 2014 amb la Marxa Mora “MORO DE PLATA”.

Ha segut convidat a dirigir les seues obre a nombroses bandes així com per a formar part de certàmens i concursos de composició. Com a director ha enregistrat una desena de dics compactes: Un any de Bandera-(2009), Del Morero al Frangí -(2010), CD 1 “ELS BORTS: MOLTA HISTÒRIA, MOLTA MÚSICA” -(2011), Filà Cids -(2012), “Llegenda” de Fco. Valor Llorens -(2014), BENIXAMA EN FESTES -(2018).

Ha segut director titular de la Unión Musical de Atzeneta (2004-2008), Banda Instructiva Musical de Alfarrasí (2005-2008), de la colla de dolçaines i percussió “la Colla d’Ontinyent” (2004-2008), en la que varen aconseguir el 1er premi al certamen d’Altea (2006) i el 2º premi al certamen de Manises (2007), en la colla de dolçainers i percussió de Muro “La Xafigà”, de la Unió Musical Contestana de Cocentaina (2008-2015), amb la que va aconseguir el Primer Premi al “X CERTAMEN DE MÚSICA FESTERA D’ALTEA LA VELLA” 2013 i el premi a la millor desfilada al de LXVIII Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciudad de Cullera “2015 i de la Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (20162020) És professor de trombó a demés de Cap d’estudis al Conservatori Professional Municipal de Música d’Albaida. És director titular de la Societat Musical La Pau de Beneixama.

Any naixement: 
1972
Localitat: 
Albaida
Páginas