Inici / Compositors / Mario Roig Vila

Mario Roig Vila

Naix a Albaida (València), inicia els seus estudis musicals a la “Unió Musical d’Albaida” , (l’Aranya), de la mà d’Alexandre Cerdà Belda, continua els seus estudis al Conservatori Professional “Melchor Gomis”, d’Ontinyent on finalitza el grau mitjà de la mà de Francisco Nájera Perona, on obtingué el premi de fi de grau elemental. Després es trasllada al Conservatori Superior de música “Manuel Massotti Littel” de Múrcia on finalitza el grau superior de trombó de la mà de Mario Calvo Ponce. Ha participat en diversos cursos d’especialització amb els mestres: Mario Calvo Ponce, Juan Bautista Abad Peñarrocha, Ricardo Casero, Enrique Ferrando Sastre, Carlos Gil Ferrer, i participat a la master class amb Christian Lindberg. Cursos de pedagogia amb els professors Miguel Ángel Chapí, Gabriela Berdes i Carlos Marquina. Ha participat en la confecció del projecte curricular de centre de l’Escola “Amancio Amorós” d’Agullent. Ha estat de professor a les escoles d’Alfarrassí i Agullent. Ha composat per a quartet de trombons i per a banda diverses peces com Alzheimer” per a trombó i percussió (2003), el pasdoble“Marta”, el pas masero “Tabal i Saragüells”i la marxa mora “Aralí” registrats al C D ja Baixa L’Aranya II així com la marxa mora “Als meus Pares “ finalista al concurs de composició de música festera de Pego al 2003 i el pasdoble “ Al senyor Paco” finalista al concurs d’Altea 2005. Ha rebut el segon premi de composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro”, organitzat per “La Xafigà” (2003), el primer premi de composició per a dolçaina i percussió “Música al castell de Dénia” (2004) i menció d’honor “Poble de Muro”, organitzat per “La Xafigà”(2005). Ha estat convidat per a dirigir en concert les seus peces a les bandes de Lorxa, Ateneu de Cocentaina, etc. Actualment: És director de l’Escola Municipal de Música “CIUTAT D’ ALBAIDA”. Exerceix com a professor de Trombó a l’Escola Municipal de Música "Ciutat de Albaida", (desde el curs 99/00). És professor de trombó a les escoles de música de Montaverner, Aielo de Malferit i Bocairent. Participa com a professor als cursos d’estiu “Ciutat d’Albaida”. Forma part del duo de percussió i trombó “Akatombe Duet”. És membre de “l’Orquestra de Vents Filaromonia” dirigida per Jose Rafael Pascual Vilaplana. Estudia direcció de la mà de Jose Rafael Pascual Vilaplana i harmonia de la mà de Ramon Garcia i Soler. És subdirector de la”Unió Musical d’Albaida” (l’Aranya) i director de la banda jove de la mateixa. Dirigeix el grup de dolçainers la Colla d’Ontinyent, en la que ha guanyat el II certamen d’Altea per a Gran Grup de Xirimiters i Percussió (febrer 2006). Comparteix batuta amb la Unió Musical d’Atzaneta i la Banda Instructiva Musical d’Alfarrassí.

 • Pas masero

  Dedicat a Reis Alborch Pastor, Capitana 2020 per la Comparsa Llauradors d'Ontinyent. Regal del seu home Hanno Franz.

 • Marxa mora

  Obra obligada del XXIX Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda, l'any 2014. L’autor vol representar la figura del Moro de Plata, així com el sentiment sobre el seu poble.

 • Pasdoble

  Dedicat a Francisco Mollá amb molta estima i admiració per tota la seua dedicació com a clarinetista, mestre i director en la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”, amic dels seus amics i gran amant...

 • Pasdoble

  Dedicat a Vicente Martínez Revert, "El valenciano".

 • Pasdoble

  Dedicat a Juan Antonio Sellés Pérez, amb motiu del seu 50 aniversari com a músic de la Societat Unió Musical Contestana.

 • Pasdoble contrabandista

  Dedicat al 1r Tro 2010 de la Comparsa Contrabandistes d'Ontinyent, per part de la seua esquadra "El Contrabando".

 • Pasdoble
 • Marxa mora

  Dedicada a la comparsa mora Saqàliba de Dénia. El títol també fa referència al grup de percussió, metall i dolçaina Raval Jussà, banda oficial de la comparsa deniera.

Páginas