Inici / Curiositats

Curiositats sobre la música festera

Música festera de pel·lícula? Marxes mores simfòniques? Un passeig dedicat a la música de Moros i Cristians? En aquesta secció hem recopilat algunes de les curiositats i anècdotes més interessants sobre la música de la Nostra Festa.

 • Publicat el 28-02-17

  Moltíssimes partitures de música per a la festa de Moros i Cristians guarden històries curioses, humanes al cap i a la fi. Un clar exemple és la marxa mora "Pobla del Duc" de Francisco Esteve Pastor, composta a l'octubre de 1984 i que guarda una interessant anècdota.

 • Publicat el 11-10-13

  Des del passat mes d'agost Mutxamel compta amb el 'Passeig de la Festa' dedicat a la música de Moros i Cristians. Al més pur estil 'Passeig de la Fama de Hollywood', els compositors tenen la seua pròpia placa.

 • Publicat el 13-05-13

  Amando Blanquer, autor de la primera marxa cristiana, va deixar passar més de 30 anys des de la creació de SALMO, segona peça per a les tropes cristianes, fins la composició de TINO HERRERA. A més, el Mestre tan sols va arribar a realitzar cinc aportacions al gènere que ell mateix va concebre. Com és possible?

 • Publicat el 27-11-12

  Segells, còmics, monedes antigues, ninots de Star Wars o inclús sobres de sucre. El coleccionisme és una afició on podem trobar gent que aglutina objectes d'allò més dispars, i per descomptat, les gravacions de música festera disfruten de la seua parcel·la dins d'aquest món.

 • Publicat el 23-10-12

  No totes les peces de música festera poden dir que han sigut interpretades pels carrers de la Cinquena Avinguda de Nova York. L'Ambaixador cristià sí.

 • Publicat el 18-10-12

  Si hi ha un pasdoble reconegut internacionalment i que ens represente fora de les nostres fronteres eixe és Paquito el Chocolatero, del músic contestà Gustavo Pascual Falcó.

 • Publicat el 17-10-12

  Fins fa poc, es creia que la primera gravació de música dedicada a les festes Moros i Cristians fou el disc de vinil "Ecos del Levante español", enregistrat per la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi l'any 1960. No obstant, pareix ser que l'Orquestra LUSHER va enregistrar un altre disc un any abans.

 • Publicat el 16-10-12

  Existeixen algunes peces l'interpretació de les quals, per especificacions concretes dels seus autors, queden reservades exclusivament a certes agrupacions musicals.

Páginas

Curiositats