Clara

Any: 
2001
Modalitat: 
Detalls: 

Dedicada a la filla de l'autor, Clara Belda. Obra guanyadora del 1r premi en el Concurs de Composició del II Simposi de Música Festera organitzat per la UNDEF i celebrat a la Vall d'Albaida (2001).

L'obra està elaborada a partir de 3 cèl·lules inicials que es presenten en la introducció, les quals es desenvolupen de diferents formes contrapuntístiques al llarg de la composició. En arribar al primer tema, la música intenta transmetre un sentiment de nostàlgia per la llibertat. En arribar el primer fort, les tropes cristianes comencen la seua marxa cap a la reconquesta.

El segon fort, que està elaborat a partir de la primera cèl·lula i harmonitzat per quartes, defineix prou clarament que estem en mig d'una batalla campal entre moros i cristians. Ara bé, el trio de la marxa (moviment contrari de la segona cèl·lula), intenta oblidar les batalles i ens recorda que esta obra està dedicada a una xiqueta de 4 anys.

Finalment, la marxa torna a fer referència al primer fort, acabant en una gran coda on es reuneixen tots els temes que han aparegut abans.