Inici / Compositors de música festera / Llorenç Belda i Juan

Llorenç Belda i Juan

Naix en Aielo de Malferit (1972). Comença a estudiar música en l’escola de música de la Unió Musical d’Aielo. Posteriorment comença a estudiar clarinet de la mà de José Barberà en la mateixa escola en l’any 1980. Després va al Conservatori de Carcaixent "Mestre Vert" on obté el Grau Elemental i al Conservatori "Melchor Gomis" d’Ontinyent on obté el Grau Mitjà, obtenint el Títol de Professor Superior de Clarinet en el Conservatori "Oscar Esplà" d’Alacant. També ha estudiat Harmonia, i Contrapunt i Fuga. En l’actualitat estudia 3r de Contrapunt i Fuga en el Conservatori d’Alacant.

Al llarg de la seua carrera ha estudiat clarinet amb José Barberà, Rogelio Blasco, Juanjo Borràs, Salvador Navarro, Antoni Ribera i Francisco Florido. I ha fet cursets de perfeccionamet de clarinet amb Juanjo Borràs, Miguel Angel Tamarit, Francisco Florido, Enrique Pérez, i Miguel Espejo. En el camp de l’harmonia, ha estudiat amb Joan Enric Canet, Esmarado Iñesta, Francisco Javier Costa, Joaquín Civera, Daniel Juan Ferrero, i Josep Vicent Asensi; i ha fet un curset de perfeccionament amb Norman Milanés En el camp de la Pedagogia, ha estudiat amb Mª Carmen Sansaloni, i Carmen Agulló, i ha fet dos cursets de perfeccionament amb Maravillas Díaz i Ana Lucia Frega. També ha estudiat Didàctica d’Instruments de Vent amb Sylvia Schwarzenbach.

Ha fet diversos cursets de perfeccionamet organitzats per l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida: PNL amb Inma Capó, Didàctica d’Improvitsació amb Emilio Molina. Està en possesió dels certificats del CAP (Curs d’Aptitud Pedagògica) i del Grau Mitja de la Junta Qualificadora de Coneiximents del Valencià. Ha estudiat durant dos cursos acadèmics Direcció de Banda amb Jose Rafael Pascual Vilaplana. També ha fet un curset de perfeccionament en l’àrea de Acústica i Sonorització organitzat per l’empresa Tecno-Star S.A.

També es dedica a la compossició, especialment en el camp de la música festera de Moros i Cristians. Ha quedat finalista dues voltes en el concurs de compossició de Callosa d’En Sarrià, obtenint en una d’elles l’accèsit del públic (1995). Ha obtés una menció d’honor a la innovació en el Concurs de Compossició de Bocairent (1999), i ha guanyat el primer premi en el concurs de compossició del II Simposium de Música Festera organitzat per la UNDEF.

En el camp de la Informàtica Musical, ha impartit cursets de perfeccionament i domina tot el que envolta l’edició de partitures i el sistema MIDI. Desde Setembre del 1999 és director de la Unió Musical de Benissoda.

Ha sigut professor de Llenguatge Musical en les escoles municipals d’Aielo de Malferit i Agullent, i en l’actualitat és professor de l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida, on imparteix Conjunt Instrumental, Clarinet i Informàtica Musical.

Any naixement: 
1972
Localitat: 
Aielo de Malferit