Inici / Obres / Marxa Cristiana / Bokimolls

Bokimolls

Any: 
2019
Modalitat: 
Detalls: 

Dedicada a la Filà Bokimolls de Llutxent, amb motiu del seu 40 aniversari.

Explicació de l'autor:

La marxa comença amb un ritme de percussió seguit d’una famfàrria de metalls que ens anuncia l’arribada de l’exercit del rei Jaume I.

(00.45/C.39)- Arriba l’exèrcit. Un gran nombre de soldats (guerrers, genets a cavall…) es presenten davant l’enemic. Estan dispostos a lluitar amb totes les seves forces per tal de reconquerir les terres arrebatades. S’alcen banderes, es preparen espases, llances, escuts i… comença la batalla.

(01:57/C. 99)- Arribats a l’any 1276, al poble de Llutxent s’esdevè una tragèdia inesperada. Uns 500 cavallers i uns 3000 infants són massacrats per un exèrcit musulmà encapçalat pel fill del capdill Al-Azraq. Des de Xàtiva, el rei Jaume I amb ràbia sofreix aquesta derrota ja que no pot ajudar els seus per la seua avançada edat.

(02:40/C. 135)- Una melodia melancòlica descriu la tristesa del moment. Aquesta tristesa es transformarà en un sentiment esperançador al recordar el rei Jaume I que disposa d’un exèrcit cristià que l’acompanyarà fins a la victòria.

(03:28/C. 175)- El rei crida l’exèrcit dels Bokimolls que, amb els seus càntics, els estendards i les seues boines, es preparen per a la batalla.

(03:55/C.197)- Comença la guerra. L’exèrcit bokimoll lluita ferotgement contra l’enemic en una batalla que serà recordada durant molts anys. Els acords finals mostren l’alegria i l’orgull dels bokimolls a l’aconseguir la victòria.

Avant Bokimolls!!!