Inici / Compositors de música festera / Jaume Moscardó Tudela

Jaume Moscardó Tudela

Naixcut a Benigànim, comença la seua formació a la Societat Instructiva Musical als 8 anys. Obté el títol professional al conservatori de Xàtiva i el superior al conservatori superior de Castelló de la Plana en la especialitat de trombó. També ha obtingut el títol de director de banda per la Royal School of Music de Londres.

Ha format part de la banda de la FSMCV, de les orquestres joves de Catalunya i de Castelló, de la banda de la Unió Europea i guanyador del concurs Europeu de les Regions.  Ha col·laborat en grans orquestres d’àmbit nacional:  Madrid, Barcelona, Sevilla, Màlaga, Pamplona, València, etc., i també internacional com l’òpera de Turin.

De 2009 a 2011 ha estat membre de l’orquestra d’Extremadura i de 2012 fins a 2019 a l’orquestra de Còrdova. També ha estat professor al conservatori professional de Vitòria i al Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València.  

Conjuntament a la formació de trombó també assisteix a classe de direcció de banda amb els professors José Rafel Vilaplana, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert i Cristobal Soler.  És professor de llenguatge musical, metall greu i vonjunt instrumental a les escoles de música de Benigànim, Llutxent, Alfarrasí i l’Olleria. Tant en Alfarrasí com en l’Olleria ocupa també el càrrec de director de l’escola.

Actualment és el director titular de la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí i de la U.M. Santa Cecilia de L’Alqueria de la Comtessa.

Localitat: 
Benigànim