Inici / Notícies sobre música festera / S’estrena a Ontinyent la «marxa mora d’eBay»

S’estrena a Ontinyent la «marxa mora d’eBay»

El passat dimecres 23 d’agost es va estrenar a Ontinyent la marxa mora que el compositor Joan Mont, natural d'Oliva, va posar a subhasta en eBay a principis d’any. L’estrena va tindre lloc al concert que cada any realitza la Banda Simfònica d’Ontinyent “Tot per la Música”, amb motiu de la setmana gran de festes. El propi autor va dirigir la fantàstica formació de més de 70 músics, els quals van fer vibrar a una Plaça de l’Ajuntament abarrotada d’amants de la música festera.

La marxa porta per nom “Càrrecs d’Ontinyent” i és un obsequi del Capità Cristià, Javi Moscardó, als Càrrecs de Moros i Cristians de l’any 2017, amb la que vol expresar “tot allò que hem viscut i encara ens queda per viure als càrrecs dels dos bàndols junts, l’apreci i les emocions fortes que mai oblidarem”.

Durant el concert es va retre homenatge a Rafael Mullor, amb la interpretació de partitures com “El Barranc del Sinc”, dirigida pel propi autor, o la “Danza Colorista”, on el corn anglés va fer vibrar el públic assistent. També es van interpretar marxes escollides pels càrrecs, com “Templaris d’Albaida” de Vicent Pérez Esteban, que va fer tota una demostració de força al front de la banda. Per acabar d’arredonir el concert, també es van interpretar un bon grapat de peces de Saül Gómez, entre elles encàrrecs recents com la marxa dedicada al Capità Moro d’enguany, “Cefe”, dirigida pel propi Saül.

Cal destacar també la participació del Grup de Percussió i Dolçaines “La Colla” d’Ontinyent, qui va interpretar una primera part conjuntament amb els metalls de la Banda Simfònica d’Ontinyent, i que a més va participar de la segona amb la banda, aportant un gran colorit tímbric i molta potència sonora.

Un concert màgic, i molt emotiu per a tots els assistents, que va concluïr amb la plaça sencera marxant al pas de “Chimo”.