Inici / Obres / Pasdoble / Ragón Falez

Ragón Falez

Any: 
1933
Gènere: 
Pasdoble
Detalls: 

Està dedicat a Rafaelita González, dona de la localitat de Jaén. El títol fa referència al nom de la dedicatària: inicialment anava a dir-se "Rafaelita González", però en la seua estrena li van recomanar a l'autor que no fóra tan explícit, motiu pel qual va canviar el nom per un acrònim, passant a tindre la primera paraula les primeres síl·labes del nom i el cognom de la dona (Ragón) i l'altra la segona del nom i l'última del cognom (Falez).

És un pasdoble molt conegut a tota Espanya, sent dels més usats a les festes de Moros i Cristians, sobretot per les comparses i filaes de Contrabandistes i Andalusos.

Avís Legal

Els vídeos que apareixen en aquesta secció estan inscrustats a través del sistema d'inserció de Youtube o Vimeo. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que la inserció de vídeos de tercers en pàgines web no suposa una infracció de copyright (ací la resolució); no obstant, si teniu coneiximent d'infracció de drets d'autor per part d'algun dels vídeos incrustats, per favor, feu-nos-ho saber per a retirar el codi inmediatament i prendre les mesures oportunes.