Inici / Obres / Pasdoble / Maseret

Maseret

Modalitat: 
Detalls: 

Pasdoble que fa les funcions d’himne de la comparsa. Naix, segons el relat de Patricio Barceló, com una espècie de ‘’tractat de pau’’ després d’una disputa entre la comparsa i la banda de música.

La mesura dels versos de la tornada (del trio del pasdoble) coincidix amb els de la cançó ‘’Maseret, si vas a l’hort’’, per la qual cosa els festers solen substituir el text original per esta cobla popular.

Maseret, maseret,

maseret si vas a l’hort

porta figues, porta figues,

porta figues i albercocs...

(del pinyol dolç) 

 Amb l’arribada de Godofredo garrigues a Banyeres de Mariola l’any 1943, per a dirigir la, aleshores, única banda del poble, van vindre també les diferents cançons o himnes de les comparses. Don Godo és l’autor de la música de les primeres d’estes peces breus que, a Banyeres, de forma molt peculiar, identifiquen les diferents comparsesa ales festes i la cançó maseret n’és una de elles. L’altre compositor que va completar els himnes de les noves comparses va ser el banyerí Juan José Pérez Camús. La lletra del himne o cançó dels Maseros va ser escrita per Patricio Barceló i fou estrenada l’any 1950.