Inici / Obres / Pasdoble / Amparito Roca

Amparito Roca

Any: 
1925
Gènere: 
Pasdoble
Detalls: 

Al setembre de 1925, el músic barceloní Jaume Teixidor Dalmau, que en aquell any era director de la Banda de Música Primitiva de Carlet (València) estrena, al capdavant de la mateixa, el pasdoble "Amparito Roca" al Teatre El Siglo de l'esmentada localitat valenciana.

L'obra està dedicada a una jove alumna de l'autor, Amparo Roca (1912-1993), a qui donava classes de piano i era molt amiga de la seua filla Maria Teresa.

Es tracta d'un dels pasdobles més coneguts, tant a Espanya com a tot el món, sent molt popular a les festes de Moros i Cristians.

Avís Legal

Els vídeos que apareixen en aquesta secció estan inscrustats a través del sistema d'inserció de Youtube o Vimeo. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que la inserció de vídeos de tercers en pàgines web no suposa una infracció de copyright (ací la resolució); no obstant, si teniu coneiximent d'infracció de drets d'autor per part d'algun dels vídeos incrustats, per favor, feu-nos-ho saber per a retirar el codi inmediatament i prendre les mesures oportunes.