Inici / Obres / Marxa Cristiana / Santos, poetas y guerreros

Santos, poetas y guerreros

Any: 
2001
Gènere: 
Marxa cristiana
Detalls: 

Esta marxa està composta sobre una melodia del mateix autor, creada per acompanyar, juntament amb altres, un recital de Romanços realitzat en l'època d'estudis de Batxillerat.

Com a poema musical, pretén relatar una història imaginària inspirada en aquestes narracions èpic-líriques del "Romancero Español": històries de reconquesta, heroismes de guerrers, enamoriscaments entre "la Dama i el Cavaller", etc., que en certa manera són els temes que alimenten la nostra festa de Moros i Cristians. Amb la intenció de localitzar esta fantasia en els voltants de la Serra de Mariola, s'escolta, transformat a conveniència, el tema de la cançó popular "Serra de Mariola".

El títol de la peça fa referència, a més de als personatges i situacions d'esta història, als tres aspectes o elements bàsics implícits en la nostra festa: "Santos" pel religiós, "Poetas" per l'artístic i "Guerreros" pels festers.

Avís Legal

Els vídeos que apareixen en aquesta secció estan inscrustats a través del sistema d'inserció de Youtube o Vimeo. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que la inserció de vídeos de tercers en pàgines web no suposa una infracció de copyright (ací la resolució); no obstant, si teniu coneiximent d'infracció de drets d'autor per part d'algun dels vídeos incrustats, per favor, feu-nos-ho saber per a retirar el codi inmediatament i prendre les mesures oportunes.