Inici / Obres / Marxa Cristiana / Caballeros de Eslava

Caballeros de Eslava

Any: 
2009
Modalitat: 
Detalls: 

Dedicada a la Comparsa Caballeros de Eslava d'Almoradí, de la qual l'autor és membre. Es tracta de la primera marxa del compositor, pensada per a ser interpretada a les festes de Moros i Cristians d'Almoradí. Des de la seua creació es converteix en un himne, ja que va ser escrita amb lletra per aconseguir un segell d'identitat propi, sorprendre al públic i emocionar els comparsistes.

De caracter medieval, està composta en DO en els modes dòric, lidi i mixolidi, depenent la secció de la marxa que escoltem. Comença amb una grandiosa introducció a manera de fanfàrria, anunciant l'arribada a Amarión dels exèrcits victoriosos amb Francisco Dior d'Eslava al comandament. El primer i tercer tema són de caràcter marcial, amb harmonies típiques de l'època i ritmes lleugers, els quals enllacen amb el tema principal, el gran protagonista de la marxa, que sona dos vegades, concloent la marxa de manera espectacular amb ell. Aquest tema és un tutti instrumental de la banda i el cor a quatre veus en forte, cantant un himne, enaltint a aquests vencedors cristians que tornen sans i estalvis a Amarión després de defensar al seu poble.

La lletra diu així: Libertad, paz y honor. Nuestra gloria se ofrece ante Dios. En el nombre del rey de Castilla, yo vencí a ese pueblo traidor. Proclamad nuestra victoria, la conquista ya terminó. Caballero de Eslava me siento. Bienvenidos a vuestro Amarión. Gloria al Rey, gloria a nuestro señor.