Inici / Notícies sobre música festera / Torna el Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda

Torna el Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda

El Teatre Castelar acollirà el pròxim 14 de maig el 35 Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda, cita ajornada durant els dos últims anys a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Miguel Quiles, membre de la comissió musical de la Junta Central de Moros i Cristians d'Elda, ha indicat que "el sorteig de les bandes inscrites ja es va fer l'any 2020 i hem decidit respectar aquest sorteig per al 2022. Hem contactat amb totes les bandes i en principi les tres seleccionades seran les que participen. No obstant això, han d'inscriure's i també han de fer-ho totes aquelles que vullguen figurar com a suplents en el cas que alguna de les tres finalment no puga participar”.

Les bandes que en principi participaran són el Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost, la Sociedad Unión Lírica Pinosense del Pinós i la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat.

Quiles ha assegurat que “el sorteig (per a dictaminar l'ordre de participació) es realitzarà el 9 d'abril a les 12.00 a la Casa de Rosas. No podem revelar encara el compositor de la peça que hauran d'interpretar les bandes amb motiu de l'Any Coloma, però sí que podem dir que es tracta d'una marxa cristiana. Tots els participants volen guanyar el certamen perquè és el que més prestigi té i perquè els premis són molt importants: el primer premi és de 5000 euros, el segon de 3000 euros i el tercer de 2000 euros. Vull agrair a l'Ajuntament d'Elda l'esforç que realitza tots els anys perquè aquest certamen seguisca avant”.

La jornada musical arrancarà a les 18:00 h. amb l'entrada de bandes participants, continuant amb el certamen a partir de les 19:00 h.