Inici / Notícies sobre música festera / Saül Gómez Soler nominat als Hollywood Music in Media Awards amb l'obra Santiago Capitán Abencerraje

Saül Gómez Soler nominat als Hollywood Music in Media Awards amb l'obra Santiago Capitán Abencerraje

El compositor Saül Gómez Soler ha sigut nominat als prestigiosos premis Hollywood Music in Media Awards en la categoria contemporani orquestral/instrumental gràcies a la marxa mora Santiago Capitán Abencerraje.

L'autor ontinyentí assistirà per tant el proper 4 de novembre a la setena edició d'aquesta gala, un dels events musicals més importants a Hollywood, i al que molts experts en la matèria es referixen com als "Premis Óscar de la Música". De fet, reconeguts compositors com John Williams o Howard Shore han estat nominats en passades edicions.

L'alacantí Óscar Navarro ja es va emportar el guardó al 2012 amb l'obra "Creation" en la categoria de música clàssica. Ara Saül podria conseguir-ho amb una peça escrita i pensada per a la festa de Moros i Cristians, fet que posaria en valor aquest gènere a nivell internacional.

Santiago Capitán Abencerraje és una marxa mora encarregada per Antonio Guillem Picó, Capità Moro d'Alcoi al 2009, i dedicada a son pare Santiago Guillem Mataix, que ostentà el mateix càrrec que el seu fill 14 anys abans i el qual ens deixà al 2006.