Inici / Notícies sobre música festera / Presentats els Concerts d'Exaltació de la Música Festera d'Alcoi 2020

Presentats els Concerts d'Exaltació de la Música Festera d'Alcoi 2020

El Teatre Calderón d'Alcoi va acollir ahir dilluns la roda de premsa de presentacio dels concerts d'Exaltació de la Música Festera 2020. Representants de les quatre bandes de música alcoianes es van reunir per a facilitar informació sobre els concerts que realitzarà cadascuna de les seues agrupacions, i que tindràn lloc els propers diumenges 15, 22 i 29 de març i 5 d'abril.

Com és habitual, els concerts seran interpretats per ordre invers a la creació de les bandes participants. En primer lloc actuarà l'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi, qui realitzarà un homenatge al músic Pedro José Tort, qui va faltar a principis d'any. A més, la banda estrenarà la marxa cristiana "En la mà al costat" de José M. Valls, dedicada a la Filà Tomasines.

El 22 de març serà el torn de la Unió Musical d'Alcoi, qui dedicarà una part del concert al bàndol moro i l'altra al bàndol cristià. Cal destacar la interpretació de la marxa cristiana "Tabal i Saragüells" de Mario Roig, peça que acompanyarà a l'Esquadra del Mig 2020 de la Filà Maseros.

Una setmana després, la Societat Musical Nova d'Alcoi estrenarà la marxa mora "Paco Rico", escrita pel seu membre Enrique Ródenas; també interpretarà la marxa cristiana "IOAM" del murer José R. Pascual, dedicada a l'Alferes Cristià de la Filà Creuats.

Per últim, la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi tancarà el cicle diumenge 5 d'abril amb el tradicional concert de "Diumenge de Rams". La banda degana alcoiana interpretarà la marxa cristiana "Glòria al capità" de Vicente Juan Sanoguera, dedicada al Capità Cristià de la Filà Muntanyesos; "Sakasik", marxa mora de Saül Gómez que acompanyarà a la capitania mora de la Filà Cordó; i "Amicitia IOAM", marxa cristiana de José R. Pascual dedicada als Cavallers i Dames de l'Alferes Cristià.

Les entrades per als concerts es poden comprar online en ticketalcoi.com.