Inici / Notícies sobre música festera / Presentat el CD "Dhimma", amb motiu de la Capitania Mossàrabs d'Ontinyent 2023

Presentat el CD "Dhimma", amb motiu de la Capitania Mossàrabs d'Ontinyent 2023

El darrer dissabte 6 al Teatre Echegaray d'Ontinyent es va dur a terme un concert presentació del CD "Dhimma, Música d'una comparsa, Música per a una capitania". Els asistents pugueren gaudir de peces que ja formen part de l'extensa riquesa musical de la comparsa Mossàrabs, que ostenta la capitania mora aquest any i també assistir a l'estrena de les obres composades per a la mateixa. El concert va tindre un caràcter benèfic i la recaudació va anar a benefici d'ANIMA, l'asociació local contra el Càncer.

La idea de tot el projecte va ser una iniciativa personal de Vicent Martí Donat, Capità Moro 2023, per tal de deixar enregistrades totes les composicions dedicades en els darrers anys a la comparsa o a components de la mateixa, així com donar a conéixer les composicions que els acompanyaràn durant les desfilades d'aquest any.

Cal recalcar que les composicions dedicades als Mossàrabs d'Ontinyent o als seus components superen la trentena, i inclouen pasdobles, marxes procesionals, fanfàrries, ballets i com no, marxes mores.

La primera part fou dirigida per Álvaro Gómez, director de l’Agrupació Musical d’Ontinyent (banda oficial de la Comparsa Mossàrabs) que interpretà junt al grup de dolçainers "La Colla" totes les peces del concert. En ella es van fer sonar obres que han segut gravades per al projecte final, pero no van poder ser incloses físicament al CD per raons d'espai.

La segona part fou dirigida pel compositor ontinyentí Saül Gómez Soler, i va consistir en la interpretació del pasdoble dianer "It'ram", dedicat a Vicent Martí Donat, seguida de l'estrena de la fanfàrria "Muwallad" que obrirà l'Entrada Mora, i dues marxes mores, "Llum Mossàrab" i "Dhimma".

Amb la col·laboració de la Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent es va estrenar igualment una majestuosa versió simfònica de la marxa mora "Dhimma", que dona nom a tot el projecte.

Totes aquestes obres han segut composades per Saül Gómez i Soler per a aquesta capitania.

El CD del concert es posà a la venda en el mateix teatre a un preu de 10 € i a banda dels punts de venda disposats a Ontinyent, es pot encarregar per whatsapp al telèfon: 661 56 32 20.