Inici / Notícies sobre música festera / Preseleccionades set bandes per al 1r Certamen d'interpretació de música festera d'Alcoi

Preseleccionades set bandes per al 1r Certamen d'interpretació de música festera d'Alcoi

Set entitats musicals de les províncies d'Alacant i València s'han inscrit en la primera edició del Premi Sant Jordi d'interpretació de música festera d'Alcoi, que es celebrarà al Teatre Calderón el 23 de setembre de 2017. El sorteig per a determinar les tres agrupacions que participaran finalment, es realitzarà el proper dissabte 8 de juliol, a les 12:30 al Casal de Sant Jordi.

Les bandes que estaran incloses al bombo i que opten a concursar són: Ateneu Musical de Cocentaina, Cercle Artístic Musical d'Agost, Unió Musical de Cocentaina, Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells, Societat Musical Beniatjarense, Unió Musical de Muro i Unió Musical de Beniarrés.

El dia del certamen, cadascuna de les tres bandes seleccionades hauran d'interpretar un pasdoble de Gonzalo Barrachina (amb motiu del centenari de l'Himne de la Festa), una obra lliure i la marxa mora "Ibn Ja Faixa" d'Enrique Castro Gamarra, dedicada a Joan Valls i inclosa com a homenatge en el centenari del naixement del poeta.

Hi haurà un primer premi valorat en 5000 euros i un segon i un tercer amb una retribució de 1500 euros cadascun. El jurat estarà compost per Rafael Mullor, Eduard Terol i Daniel Ferrero. La Societat Musical Nova d'Alcoi, amb motiu del seu 175 aniversari, tancarà el certamen.