Inici / Notícies sobre música festera / Petrer celebrarà el Concert de Música Festera del 'Mig Any'

Petrer celebrarà el Concert de Música Festera del 'Mig Any'

Com ja és tradició amb l'arribada del "Mig Any Fester", la Unió de Festejos Sant Bonifaci, Màrtir organitza el Concert de Música Festera, que serveix com prolegomen a l'inici de la Festa dels Capitans, que en este 2015 se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de novembre.

En esta edició, i després de la I Jornada de Jocs Socials de la Unió de Festejos, el concert tindrà lloc dissabte 7 de novembre a les 19:30 h. al Teatre Municipal Cervantes, sent dut a terme per la Societat Musical Verge del Remei de Petrer, amb la col·laboració de la Colla El Terròs de la mateixa localitat. Prèviament, a les 19:00 h., la banda realitzarà un passacarrer des de l'Ajuntament fins al teatre, acompanyada pels capitans de l'any 2015, la Junta Central Directiva, així com tots aquells festers i festeres que s'hi vulguen sumar.

En l'intermedi del concert es procedirà a homenatjar a les filaes de les diferents comparses que celebren el seu 25 aniversari, que són: Sufís per la Comparsa de Moros Nous; Samaníes i Sauquiras per la Comparsa de Moros Beduïns; Wattasíes per la Comparsa de Moros Vells; Bravos per la Comparsa de Berberiscos i les Filaes Luis I i Isabel de Valois per la Comparsa de Terç de Flandes. També existeix una filà que compleix el 50 aniversari de la seua fundació, que és la Filà Emirs per la Comparsa de Moros Vells.

Així mateix, es rendirà tribut als directius de la Unió de Festejos o presidents de comparsa que han finalitzat el seu mandat, els quals són els ex-presidents Juan Serrano Planelles (Moros Vells) i Enrique Rubio Medina (Berberiscos); els ex-directius de la Unió de Festejos Juan José Marco Martí (vocal), Eloisa Labrador Sánchez (vocal), José Sánchez Riquelme (vocal), Pedro Gutiérrez Ribera (tresorer), Antonio Torres Perseguer (secretari), Vicente Francisco Escolano Mateo (vicepresident) i Teresa Villaplana Colomer (presidenta); i Francisco Iborra Verdú "Caixeta", ex-majordom de Sant Bonifaci, Màrtir, exercint el càrrec durant els últims 24 anys.

Al concert, i baix la direcció de Santiago Rodríguez Perpiñán, la Societat Musical Verge del Remei interpretarà les següents peces musicals:

1a PART

  • La Entrada (pasdoble), de Quintín Esquembre Sáenz
  • Guardia Jalifiana (marxa mora), de José Pérez Vilaplana
  • Creuat de Plata (marxa cristiana), de David Javaloyes Palací
  • Xavier "El Coixo" (marxa mora), de José Rafael Pascual Vilaplana
  • Caballeros de Navarra (marxa cristiana), d'Ignacio Sánchez Navarro

2a PART

  • Sit de Plata (pasdoble), de José Rafael Pascual Vilaplana
  • Al-hakem (marxa mora), de Ignacio Sánchez Navarro
  • Edetania (marxa cristiana), d'Iñaki Lecumberri Camps
  • El President (marxa mora), de Miguel Picó Biosca
  • Tabal i Saragüells (pas masero), de Mario Roig Vila