Inici / Notícies sobre música festera / Oliva organitza la seua primera "Diana Musical" en memòria de Rafael Boronat

Oliva organitza la seua primera "Diana Musical" en memòria de Rafael Boronat

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, ha organitzat la primera Diana Festera i Musical "Memorial Rafael Boronat". L'acte, que tindrà lloc el proper dissabte 2 d'abril a partir de les 08:00 h., tindrà un recorregut dividit en tres trams en els quals s'arrancarà i s’evolucionarà al ritme de diferents modalitats de música festera.

El primer tram arrancarà a l’encreuament entre el Carrer del Collado i el  Carrer Sant Ramon, a ritme de pasdoble, i acabarà a la Plaça de Sant Roc. El segon tram, a ritme de marxa mora, arrancarà des de la Plaça de Sant Roc fins arribar a la Plaça de l’Església. En últim terme, els festers desfilaran a ritme de marxa cristiana des de la Plaça de l’Església fins a la Plaça de la Bassa.

La comissió organitzadora d'aquesta innovadora Diana ha assenyalat que naix de la iniciativa d'un grup de festers de diverses filades, amb el beneplàcit de la Junta de Govern de la Federació. Han explicat que aquest acte, que no és oficial, s’ha organitzat per tal de poder fer un retorn amb plenitud a la normalitat festera, i això només s'aconseguiria si es podia gaudir d’una desfilada amb esquadres.

Aquest nou acte es realitzarà a la memòria de Rafael Boronat, un dels impulsors de la represa dels Moros i Cristians a Oliva. Fester molt estimat i recordat, gran amant de la música, en diverses converses no amagava la idea de poder fer un acte matiner, de caràcter elegant, en el qual la música festera, la formació d’esquadres, i les evolucions mesurades dels caps d’esquadra, foren els principals protagonistes.

El cartell anunciador en aquesta primera edició ha estat dissenyat per Helena Mañó.