Inici / Notícies sobre música festera / Música festera solidària a Oliva

Música festera solidària a Oliva

El proper diumenge 11 de maig la Banda Simfònica de l'Associació Artístico-Musical d'Oliva realitzarà un Concert Solidari de música festera a benefici d'AFEI (Associació per una Educació Igualitària). L'event tindrà lloc al Teatre Olímpia a partir de les 12:00 h. i comptarà amb la participació del grup Menestrils d'Ontinyent, el dolçainer Xus Gandia, l'Orfeó Josep Climent de l'AAMO, i la Coral santa Cecília d'Oliva.

La primera part del concert constarà d'un repertori clàssic amb peces com el pasdoble "Primavera" d'Antonio Gisbert Espí, la marxa mora "Moment de Festa" d'Amando Blanquer Ponsoda, la fantasia "Teneo" de Saül Gómez Soler, la marxa cristiana "El Barranc del Sinc" de Rafael Mullor Grau i el pasdoble "Oliva 1990" del mestre Miguel Villar, que com a novetat estrenarà la lletra escrita per Ramon Morera Soler.

A la segona part disfrutarem de peces més actuals com el pasdoble "Romualdo Soler" d'Enrique Alborch Tarrasó, la marxa mora "Aligeabà-Spyros" de Vicent Pérez Esteban i les marxes cristianes "Nuberus" de Ferran Sanchis Gandia, "Almugâwir" de Francisco Valor Llorens i "Tempora Belli" d'Angel Lluís Ferrando Morales, aquesta última amb la participació d'un grup de menestrils i cor.

La primera part estarà dirigida pel director titular de l'agrupació, Saül Gómez Soler, excepte la marxa cristiana "El barranc del Sinc" al front de la qual estarà el seu autor. Ja a la segona part del concert cada autor dirigirà la seua pròpia obra.

El concert està organitzat per la Federació de Moros i Cristians d'Oliva i les entrades es poden adquirir al preu de 5 euros a l'Escola de Música, Mediasoft i Bar Tropical, o en qualsevol filada d'Oliva.