Inici / Notícies sobre música festera / 'In memoriam', concert de música festera en homenatge a Pedro Joaquín Francés

'In memoriam', concert de música festera en homenatge a Pedro Joaquín Francés

El proper dimecres 4 de setembre a les 23:00 h. la Societat Musical "La Pau" de Beneixama celebrarà en la Glorieta, davant l’ermita de la Divina Aurora, el tradicional Concert de Festes de Beneixama.

El d'enguany es tracta d'un concert molt especial, ja que la banda farà un homenatge al compositor local Pedro Joaquín Francés Sanjuán, recentment difunt. Els músics de "La Pau" faran un recorregut per la trajectòria musical de l'autor, des del seu primer pasdoble "Alferes i Capità" fins a les seues últimes obres. En concret, un dels honors que tindrà la banda serà el d'estrenar tres noves composicions del desaparegut autor.

Les obres que s'interpretaran seran les següents:

PASDOBLES

  • Alféres i Capità (1978): dedicat a Juan Bordera Llorens de la Filà Ligeros d’Alcoi.
  • Villenerias (1996): 1r premi del XIII Concurs de composició de Música Festera convocat per l’Excm. Ajuntament i la Societat de Festers d’Ontinyent. Dedicat a la SM Ruperto Chapí.
  • Imatges (2005): dedicat a Mariano Parra Sanjuán i Juana Molina Pérez, els pares polítics del compositor.
  • El carrer “Les Monges” (2011): Estrena. El títol fa referència a l’actual carrer Constitució, de Beneixama, carrer on estava emplaçat l’antic convent de les Germanes Carmelites de la Caritat.

MARXES CRISTIANES

  • Gloria (1993): 1r premi del VI concurs de música festera “Vila de Bocairent” convocat per la Unió Musical i la Majordomia de Sant Blai. Dedicada a Paco Amorós i a Pepe Cambra, metges i membres de la Filà de Cristians de Beneixama.
  • Oblitis (2006): Estrena. El seu títol fa referència a la família Oblitis, senyors de Beneixama durant els segles XIV i XV.
  • El carrer la sèquia (2009): Pas masero. Dedicat a, tal volta, el carrer més important de Beneixama, actual carrer Cardenal Payá. També és el carrer on vivia el compositor.

MARXES MORES

  • Als Ligeros (1980): 1r premi del XVII Festival de Música Festera convocat per l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi. Dedicada a la Filà Ligeros.
  • Espejismos (1997): Accèssit del III Concurs de Composició de Callosa d’En Sarrià. Dedicada a Reme Parra, dona del compositor.
  • Manta y Pluma (2013): Estrena. Dedicada a totes les Comparses, Companyies, Filaes i Esquadres de moros que utilitzen en la seua indumentària la manta i la ploma.

Nota: l’ordre del programa està per determinar.