Inici / Notícies sobre música festera / L'Ateneu Musical de Rafelguaraf obté el 1r Premi al Certamen de Música Festera d'Elda

L'Ateneu Musical de Rafelguaraf obté el 1r Premi al Certamen de Música Festera d'Elda

La Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf va resultar guanyadora en la XXVIII edició del Certamen de Música Festera d'Elda, celebrat el passat cap de setmana al Teatre Castelar de la citada localitat.

La banda de la Ribera Alta obingué el primer premi gràcies a la seua interpretació de l'obra obligada "Cristiano de Plata" de Miguel Ángel Mas Mataix, així com de la marxa mora de lliure elecció "Almunastir" de Ramón Garcia i Soler. El segon premi va recaure en la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, que va elegir la marxa mora de lliure elecció "El Colze" del seu director Ramón Garcia i Soler. Per últim, la Unió Musical "Ciudad de Asís" va aconseguir el tercer premi amb l'interpretació de la marxa mora "Alfaquíes" de Joan Enric Canet Todolí, director de la banda alacantina. Cal destacar que les tres bandes mostraren un gran nivell, tal i com correspon a una cita d'aquestes característiques.

Una vegada finalitzades les seues actuacions, la AMCE Santa Cecília d'Elda va oferir un xicotet concert mentre el jurat format per Miguel Ángel Mas Mataix, José Vicente Díaz Alcaína i Andrés Valero Castells decidia la banda guanyadora. Al final, els 5000 euros del primer premi van anar a parar a les arques de la banda dirigida per Miguel Ángel Grau Martínez, qui va recollir el guardó junt al president de l'Ateneu. Les altres dos bandes es van embutxacar 2500 i 1500 euros respectivament.