Inici / Notícies sobre música festera / L'Ateneu de La Vila estrena 7 obres de música festera al concert de festes

L'Ateneu de La Vila estrena 7 obres de música festera al concert de festes

L'Ateneu Musical de La Vila Joiosa va dur a terme ahir diumenge 22 de juliol el tradicional concert de música festera, tret d'eixida de les Festes de Moros i Cristians 2018. La banda simfònica va interpretar un variat programa on va estrenar fins a 7 peces relacionades amb la festa vilera.

A la primera part, el públic assistent va gaudir en primícia de les marxes cristianes «PEDRO CAPITÀ» i «PERE REI CRISTIÀ», ambdós del compositor José V. Asensi Seva i dedicades a Pedro López, Capità 2018 de la companyia Destralers, i a Pere Soriano, Rei Cristià 2018 de la companyia Catalans. Del mestre Asensi també es va estrenar la marxa mora «A L'AMIC», composta en memòria de Miguel Sánchez Lisazo de la companyia Moros Mercaders, qui va faltar fa uns mesos.

Ja a la segona part, els espectadors van disfrutar de l'estrena del pasdoble de Jorge Ribera Francés «SOCARRAT Y VILERO», dedicat al músic Pere Tort; la marxa cristiana «ARRELS» de Vicent Lloret Adrover, escrita per a la seua germana Àngela -Capitana 2018 de la companyia Llauradors-, la marxa cristiana «8 DE MARÇ» de Vicent Sellés Álamo, en honor a l'atorgament de la Carta Pobla de La Vila Joiosa, i per últim, «WAYAM», marxa mora de Fco. Valor Llorens per al Rei Moro 2018 de la companyia Beduïns, Pere Miquel Marcet.