Inici / Notícies sobre música festera / L'Agrupació Musical Ontinyent va retre homenatge a Francisco Valor al Concert del Mig Any Fester 2013

L'Agrupació Musical Ontinyent va retre homenatge a Francisco Valor al Concert del Mig Any Fester 2013

L'Agrupació Musical durant un moment del concert

L'Agrupació Musical d'Ontinyent va realitzar el passat diumenge 17 de febrer el Concert del Mig Any Fester 2013 al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Com ja és habitual en aquest concert, l’Agrupació va retre homenatge a un compositor de música festera que aquest any va ser Francisco Valor Llorens.

Francisco Valor Llorens, nascut a Cocentaina, va dirigir a la banda de l’Agrupació a la segona part del concert, dirigint exclusivament peces seues. Les marxes mores "Ben Al-Saghui" i "Ben-Ditos", les cristianes "Bucanera" i "Llegenda" i el pasdoble "Borts 1939" van ser les peces interpretades.

El concert és va completar amb música festera i simfònica d’allò més variada e innovadora, i com a novetat d’aquest any, l’Agrupació també va comptar amb els compositors de les peces de la primera part que cadascú d’ells va dirigir.

Així, és van poder escoltar, les marxes cristianes "Sibila de Fortià" i "Arrels" la primera d’Enrique Alborch, director de l’Agrupació i la segona de Ferran Sanchis, membre de la mateixa.José Rafael Pascual Vilaplana dirigint a l'Agrupació Musical

També les marxes mores "Mestre Ferrero" de Juan Sanjuan i l’estrena absoluta en aquest concert "Ser Aben" de Rafael Mullor Grau (dedicada a la Penya Matamoros de la Comparsa Abencerrajes i al seu 1er Tró Sergio Pomar Montahud). La primera part va concloure amb l’esbós simfònic del mestre José Rafael Pascual Vilaplana "Música per l’Enyor".

Des de l'Agrupació Musical Ontinyent destaquen que : "Va ser un concert molt bonic d’escoltar ja que intentem innovar dins del possible amb la música festera. I va ser un plaer poder comptar amb tots aquests compositors de renom per poder disfrutar-los dirigint-nos" .