Inici / Notícies sobre música festera / L’Agrupació Musical Ontinyent plena el Teatre Echegaray al concert del Mig Any

L’Agrupació Musical Ontinyent plena el Teatre Echegaray al concert del Mig Any

L'Agrupació Musical d'Ontinyent va realitzar el passat diumenge 19 de febrer el Concert del Mig Any Fester 2017 al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Com ja és habitual en aquest concert, la banda va estrenar algunes de les marxes que acompanyaran als càrrecs de les properes festes.

D’aquesta manera, el concert va començar amb dos peces que és podien escoltar per primera vegada, la marxa mora de Siltaí de Saül Gomez, dedicada a la primer tro de la Comparsa Taifes, i el pasdoble contrabandista Cap i Tro de Mario Roig, dedicat a David Seguí, primer tro de la comparsa Contrabandistes. La primera part es va completar amb la marxa mora Juan Bartual de Saül Gomez i Als del Candao de Miguel A. Sarrió, així com les marxes cristianes Llauradors del Camp – Anar del director de l’Agrupació Juan Jover i Maras, també de Saül Gomez. Aquesta última fou un regal del capità cristià per a la seua dona i filla.

Ja en la segona part, l’Agrupació Musical Ontinyent va estar acompanyada pel cor de Santa Maria, la qual va participar en totes les peces, fet poc habitual en la música festera.

Es van poder escoltar diferents marxes mores i cristianes amb cor com Zaphirus, Morayma, Als nostres fills i l’estrena de la marxa cristiana Llinatge de Francisco Valor, dedicada al capità cristià dels Fontanos 2017.

Des de l'Agrupació Musical Ontinyent destaquen que: "Va ser un concert molt bonic d’escoltar, ja que intentem innovar dins del possible amb la música festera. I a més, va ser un plaer poder comptar amb el cor de Santa Maria i poder tindre el Teatre Echegaray ple de gom a gom".