Inici / Notícies sobre música festera / L'Agrupació Musical Ontinyent estrena cinc composicions festeres

L'Agrupació Musical Ontinyent estrena cinc composicions festeres

L'Agrupació Musical d'Ontinyent va realitzar el passat diumenge 17 de febrer el Concert del Mig Any Fester 2019 al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Com ja és habitual en aquest concert, la banda va estrenar algunes de les marxes que acompanyaran als càrrecs de les properes festes.

El concert va començar amb el pasdoble "El Camino" de Josep Vicent Egea, per anar escalfant i donar pas a les dos primeres estrenes del concert: la marxa cristiana "Aegidius" de Francesc Nada, dedicada al primer tro dels Creuats, i la marxa mora "Alnajar" de Carlos Ferri, dedicada al fester berberisco Ricardo Morales.

La primera part es va completar amb el pasdoble contrabandista "Quebrantà" de J.Rafael Pascual Vilaplana, el pas masero "Pepet" de Juan Calatayud i la marxa mora "Reina" de Ramon Garcia i Soler.

Ja en la segona part, l’Agrupació Musical Ontinyent va seguir el concert amb la interpretació del pasdoble "El Racó del Real" del jove compositor David Leal i la marxa mora "Moros Españoles", de la que aquest any es celebra el 75 aniversari de la seua composició.

Per acabar el concert és van poder escoltar per primera vegada tres composicions més dedicades a càrrecs del 2019: "Filla del Ferro" de Ferran Sanchis Gandia i dedicada a la primer tro de la comparsa Almogàvers; "Yehudai" de Saül Gómez i Soler i dedicada al primer tro de la comparsa Mossàrabs, i  "Creu i Victòria" de Carlos Ferri Reig i dedicada al capità cristià 2019 dels Asturs.

Des de l'Agrupació Musical Ontinyent destaquen que : "Va ser un concert molt bonic d’escoltar ja que intentem innovar dins del possible amb la música festera. I a més, va ser un plaer poder estrenar peces de compositors de la pròpia Agrupació i tindre el Teatre Echegaray ple de gom a gom".

Vídeo del concert