Inici / Notícies sobre música festera / La "Verge de la Pau" d'Agost guanya el 2n Certamen de Música Festera de Cocentaina

La "Verge de la Pau" d'Agost guanya el 2n Certamen de Música Festera de Cocentaina

Foto: ulldepeix

Dissabte passat, la banda del Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost va guanyar la segona edició del Certamen d'Interpretació de Música Festera "Vila de Cocentaina". Els músics dirigits per José Vicente Algado van apostar pel pasdoble "Guitarra Española" d'Enrique Igual com a obra de presentació, així com per "Homenatge a Blanquer", marxa cristiana de Santiago Quinto, com a peça de lliure elecció.

A la cita també van acudir la Societat Unió Musical d'Alcoi, dirigida per Iñaki Lecumberri, i la Unió Musical "La Primitiva" de Castell de Castells, guiada per José Rafael Albert. Ambdós agrupacions van obtindre el segon i tercer premi, respectivament.

Les tres bandes van interpretar la marxa mora "Qustantaniya" de Josep Vicent Egea Insa com a obra obligada, una peça composta ex profeso per a aquesta edició del certamen contestà. La marxa, el títol de la qual fa referència al topònim de Cocentaina en àrab, és una composició que busca l'equilibri entre la funcionalitat per a aquest gènere musical i l'aportació de nous plantejaments estètics.