Inici / Notícies sobre música festera / La Unió Musical de Bocairent presenta la XXIV Diada Musical de la Vall d'Albaida

La Unió Musical de Bocairent presenta la XXIV Diada Musical de la Vall d'Albaida

L'Associació Unió Musical de Bocairent presentarà la XXIV Diada Musical de la Vall d'Albaida el proper dissabte 26 d'abril a les 20:30 h. al Teatre Avenida. La diada, que tindrà lloc el 24 de maig a Bocairent, pretén ser enguany un homenatge a la música festera de Moros i Cristians. Des de la Unió Musical Bocairent volen posar en valor aquest gènere únic i per això comptaran amb la col·laboració de l'Associació de Compositors de Música Festera. Entre els compositors que han confirmat assistència a la diada destaquen José Rafael Pascual Vilaplana, Saül Gómez Soler, Damián Molina Beneyto, Daniel Ferrero Silvage, Enrique Alborch Tarrasó, Miguel Àngel Ibiza Zaragozá o Benedicto Ripoll Belda.

Durant la presentació es desvetllarà al públic assistent el vídeo musical que ha gravat l'Associació l'últim mes. El vídeo mostrarà un recull de música tradicional bocairentina interpretada en diferents llocs de la localitat, amb la intenció de promocionar la diada però que també vol servir per promocionar la cultura i el turisme de Bocairent.

La diada serà l'acte central de la celebració del 90 aniversari de la Unió Musical. Entre els actes, que començaren a principis d'any, cal destacar la xarrada de José Rafael Pascual Vilaplana o el concert de música festera on es va estrenar el pasdoble "Bukayrân" del compositor de Muro, dedicat a la banda i que serà interpretat al passacarrer de la Diada.