Inici / Notícies sobre música festera / La Unió Musical Contestana guanya el 1r premi al X Certamen de Música Festera d'Altea la Vella

La Unió Musical Contestana guanya el 1r premi al X Certamen de Música Festera d'Altea la Vella

El president de la Unió Musical Contestana rebent el guardó

La Unió Musical Contestana va obtindre el 1r premi al X Certamen de Música Festera d'Altea la Vella, celebrat el passat dissabte 9 de febrer en honor a Felipe Orozco Mulet. Els músics de la banda de Cocentaina van ser premiats amb el guardó gràcies a un total de 417 punts, mentre que la Societat Artístic Musical d'Alcàntera de Xúquer i l'Agrupació Musical la Nova de Banyeres van aconseguir un 2n premi, al obtindre 388'5 punts cadascuna.

La jornada va començar a les 17:00 h. amb un pasacarrer que va servir per a que les tres bandes participants templaren els nervis i començaren a demostrar les hores d'assajos i preparació. La banda contestana va arrancar la desfilada amb el pasdoble Regina Nostra, del seu director Mario Roig Vila, seguida dels músics d'Alcàntera de Xúquer amb el pasdoble Athenaeum d'Enrique Alborch Tarrasó i La Nova de Banyeres de Mariola amb les notes de Novella, de l'alcoià Vicente J. Sanoguera Rubio. La Societat Recreativa Musical d'Altea la Vella, organitzadora de l'event, va tancar el pasacarrer amb el pasdoble Mª Teresa Lacruz, de Oscar Navarro González.

La banda guanyadora durant la seua interpretacióUna vegada les bandes arribaren a l'auditori del Centre Cultural la primera en actuar va ser de nou la Unió Musical Contestana, qui baix la batuta del seu director va realitzar una magnífica interpretació de les tres obres que havia preparat per a la disputa; la marxa cristiana SANTOS POETAS Y GUERREROS de Enrique Igual Blasco, el pasdoble FERNANDO MARZAL (obra obligada) de José Grau Benedito i la marxa mora de lliure elecció ALMUNASTIR, de Ramon Garcia i Soler. Una esplèndida actuació que a la fi resultaria decisiva.

Acte seguit va fer presència la Societat Artístic Musical d'Alcàntera de Xúquer, qui deleità als presents amb LA VICTÒRIA, marxa cristiana de Enrique Alborch Tarrasó, el pasdoble obligat i la marxa mora WAHABITAS de Joan Enric Canet Todolí, ja un clàssic en aquest certamen. Per últim, l'Agrupació Musical la Nova de Banyeres de Mariola va recrear al públic amb la marxa cristiana ARC I BALLESTA de Oscar Sempere Francés, l'obra obligada i la marxa mora HAISSAN de Carlos Pellicer Andrés.

Fora de concurs, la Societat Recreativa Musical va planificar un entretingut programa amb el pasdoble MACHACO de José Rafael Pascual Vilaplana, la marxa cristiana VILLA CRISTIANA de Miguel Ángel Mas Mataix, el pasdoble MUSICAL APOLO de Amando Blanquer Ponsoda i la marxa mora TARDE DE ABRIL de Amando Blanquer Ponsoda.

Tal va ser el gran nivell mostrat per les bandes participants que la Recreativa hagué d'ampliar la seua actuació, tornant a interpretar els pasdobles "Mª Teresa Lacruz" i "Machaco" per segona volta mentre el jurat format per José Grau Benedito, Jaime Fco. Ripoll Martins i Rafa Garrigós intentava deliberar un just resultat.

Al final, el desenllaç que ja coneixem.