Inici / Notícies sobre música festera / La Unió Musical Bocairent va presentar la XXIV Diada Musical, centrada en la música festera

La Unió Musical Bocairent va presentar la XXIV Diada Musical, centrada en la música festera

Cartell XXIV Diada Musical de la Vall d'Albaida

El passat dissabte 26 d'abril l'Associació Unió Musical Bocairent va donar el tret de sortida a la XXIV Diada Musical de la Vall d'Albaida. El Teatre Avenida es va quedar xicotet per veure la posada en escena del nou projecte musical de la Unió Musical. 19 anys després d'aquella V Diada, Bocairent serà escenari d'una nova cita musical el proper 24 de maig.

La diada enguany tindrà com a punt central la música festera. Des de la comissió organitzadora s'ha volgut retre-li un homenatge posant en valor aquest gènere únic i per això comptaran amb la col·laboració de l'Associació de Compositors de Música Festera. Entre els compositors que han confirmat l'assistència destaquen José Rafael Pascual, Saül Gómez, Damián Molina, Daniel Ferrero, Enrique Alborch, Miguel Àngel Ibiza i Benedicto Ripoll.

Presentació de la XXIV Diada MusicalUna altra dada a destacar serà la participació de 37 societats musicals, de les 39 federades que hi ha a la vall d'Albaida. La participació estimada serà de 2.000 músics pels carrers de Bocairent. Una de les parts fonamentals de l'homenatge a la música festera de Moros i Cristians serà la formació de grups entre les societats musicals per interpretar conjuntament una peça festera. Participaran 17 societats musicals, dividits 5 grups reunint vora 800 músics a l'acte central que es celebrarà a la Plaça de Bous. La Unió Musical tancarà la Diada interpretant un concert baix la batuta del director titular, Jose Vicente Moltó, i amb la col·laboració del director honorífic José Rafael Pascual Vilaplana i de l'ontinyentí Daniel Ferrero Silvage.

L'acte tingué com a colofó l'estrena del vídeo promocional de la Diada, que també vol servir per a promocionar la cultura i el turisme de Bocairent. El vídeo, que en 48 hores ha superar les 3.000 reproduccions, fa un recull de música tradicional bocairentina interpretada en alguns espais de la localitat. La presentació també va servir per mostrar el cartell anunciador, realitzat pel veí de Bocairent i antic membre de la Unió Musical, Eduardo Gisbert.