Inici / Notícies sobre música festera / La Unió Musical Benicadell conquesta el 35é Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda

La Unió Musical Benicadell conquesta el 35é Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda

La Unió Musical Benicadell va guanyar dissabte passat la trenta-cinquena edició del prestigiós Certamen de Música de Moros i Cristians d'Elda. La banda de Castelló de Rugat es va imposar a la Unió Musical de Polop i la Sociedad Unión Lírica Pinosense, agrupacions que van obtindre el segon i tercer premi, respectivament.

Els músics dirigits per Juanjo Martí van triar la marxa mora "Músic i llanero" de Rafael Mullor com a obra lliure, així com el pasdoble "Unió Musical Benicadell" d'Enrique Alborch per a la desfilada prèvia al certamen. Tanmateix, les tres bandes van fer sonar la marxa cristiana "Carlos Coloma" d'Azael Tormo Muñoz com a obra d'obligada interpretació, una peça composta per a aquesta edició del certamen i el títol de la qual ha sigut triat en commemoració de l'Any Coloma que es troba celebrant la localitat d'Elda, amb motiu del 4t centenari de la primera edició de l'obra literària "Las Guerras de los Estados Baxos" (1622) de Carlos Coloma.

Amb aquest premi, els músics castellonencs repeteixen triomf 15 anys després, atés que ja van aconseguir guanyar el certamen eldense l'any 2007.