Inici / Notícies sobre música festera / La Societat Musical Banyeres de Mariola guanya la catorzena edició del certamen d'Altea la Vella

La Societat Musical Banyeres de Mariola guanya la catorzena edició del certamen d'Altea la Vella

La Societat Musical Banyeres de Mariola va ser la banda triomfant del XIV Certamen de Música Festera d'Altea la Vella, celebrat el passat dissabte 18 de febrer al Centre Cultural. La banda dirigida per Enrique Alborch Tarrasó va aconseguir el primer premi amb 218 punts, gràcies a la magnífica interpretació de la marxa cristiana "A Vicent Doménech" de Benjamín Francés, triada pels músics banyerins com a obra de lliure elecció, i de la marxa mora obligada "Serra de Bèrnia", composta per a l'ocasió per Azael Tormo Muñoz. El propi Azael va formar part del jurat tècnic, junt als músics professionals David Pont i José Vicente Algado.

Tanmateix, la Societat Artístico Musical "La Vall" de Càrcer, baix la batuta de Filiberto Mira, va obtindre el segon premi amb 201 punts. La banda de la Ribera Alta va interpretar com a marxa cristiana de lliure elecció "Guerreros", també d'Azael. El tercer lloc, amb 173 punts, va ser per a la Unió Musical d'Atzeneta d'Albaida dirigida per David Castelló, qui va escollir la marxa cristiana "Alcázar de Elda" de Rafael Mullor.

En últim terme, i fora de concurs, va actuar la Societat Recreativa Musical d'Altea la Vella, banda organitzadora del certamen, qui baix la direcció d'Andrés Colomina va interpretar "La Torre del Homenaje" de Manuel Morales, la marxa cristiana "Archaeus" de José Rafael Pascual Vilaplana, peça que enguany compleix 25 anys, i la marxa mora "Al-Sarraín" de Miguel Ángel Mas Mataix, estrenada pels músics de "La Recreativa" el passat mes de setembre.

El certamen va tindre un gran nivell interpretatiu, tal com va assenyalar Juan A. Bañuls Guarinos, president de la banda amfitriona, qui va agraïr el recolzament i la col·laboració de l'Ajuntament d'Altea, la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, la Fundació Caixaltea i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.