Inici / Notícies sobre música festera / La música festera va protagonitzar el 'Música als Pobles' de la Unió Musical de Busot

La música festera va protagonitzar el 'Música als Pobles' de la Unió Musical de Busot

Dissabte passat 23 de març, la Unió Musical de Busot va oferir en la Casa de Cultura de Busot un concert ple d'emotivitat i sentiment. Un concert ple de "Música Festera", donant vida i suport a estes festes de MOROS I CRISTIANS tan típiques i característiques de la zona en què vivim.

Unes festes que en el cas d'este municipi, donaran començament divendres que ve 5 d'abril amb una desfilada a càrrec d'esta jove banda de música; i després d'un apassionant cap de setmana ple de desfilades, ambaixades, guerrilles, música i molta pólvora, arribaran al seu fi el dilluns 8.

Cartell de la "Campanya Música als Pobles" 2013Un concert que s'emmarca dins dels concerts promoguts per la Diputació d'Alacant, en el seu "Campanya de Música als Pobles", i que en este cas ha pres com a temàtica la música festera, un repertori carregat de marxes mores, cristianes i pasdobles, i sempre d'autors de la nostra volguda "Terreta". Més concretament, en esta ocasió la UMB ha fet un repàs per la carrera del jove director i compositor ontinyentí Saül Gómez Soler davall la direcció del director titular, David Payá Gea.

Les peces que van completar el programa de l'acte van estar dividides en dos parts. En la seua primera part la banda va interpretar Apostol el poeta "Rafael Duyos" (marxa cristiana de José Mª Ferrero Pastor), Shukran (marxa mora de Saül Gómez Soler), Al meu Mur (pasdoble de Francisco Esteve Pastor), Al-wazir (marxa mora de Saül Gómez Soler) i Templaris d'Albaida (marxa cristiana de Vicent Pérez Esteban "Coleto IV") . Després d'un breu i merescut descans, la UMB va procedir a completar el repertori del concert amb una segona part més emotiva encara si és possible, interpretant La Tata (pasdoble Saül Gómez Soler), De Quiroga a Sèneca Autobusos (pas masero de Miguel Ángel Mes Mataix), Tudmir (marxa mora de José Rafael Pascual Vilaplana) i Signum (marxa cristiana de Saül Gómez Soler) .

Un concert en què la UMB va posar tota la seua passió, bon fer i professionalitat per a poder així fer disfrutar als veïns del seu municipi, i als assistents al concert que van arribar al concert des de localitats veïnes i no tan veïnes, d'un concert en què es pretenia exalçar la passió per unes festes amb tant arrelament i tradició com són les festes de MOROS I CRISTIANS.