Inici / Notícies sobre música festera / La música de Nino Bravo, a ritme de marxa mora i cristiana

La música de Nino Bravo, a ritme de marxa mora i cristiana

Imatge d'À Punt

El món de la música de Moros i Cristians acaba d'adoptar dos noves peces al seu ampli repertori. I és que, mig segle després que un accident de cotxe truncara prematurament la carrera de Nino Bravo, l'artista valencià ha aportat una porció del seu llegat musical a la festa morocristiana.

Aquesta iniciativa ha estat possible a través del mecenatge de Juan Bordería i Inma Belda, veïns de la localitat d'Aielo de Malferit, els quals van pensar que en l'any del 50 aniversari de la mort de Nino Bravo faltava algun homenatge que relacionara els temes del cantant aieler amb la Festa de Moros i Cristians, motiu pel qual van decidir contactar amb el compositor José Salvador González Moreno, natural de L'Alqueria de la Comtessa, per tal de traslladar-li la seua idea. El resultat: una marxa mora i una marxa cristiana basades en dos dels títols més coneguts de l'artista d'Aielo: "Mi tierra" i "Libre".

Ara, amb els permisos i autoritzacions pertinents -a més del vistiplau de la família-, la música que va fer saltar a la fama a Nino Bravo també servirà per a marcar el pas a les esquadres mores i cristianes.

A continuació podeu escoltar ambdós arranjaments: