Inici / Notícies sobre música festera / La Filharmònica Alteanense estrena el pasdoble 'Oltra', dedicat al Rei Cristià 2013

La Filharmònica Alteanense estrena el pasdoble 'Oltra', dedicat al Rei Cristià 2013

El Rei Cristià 2013 rebent les partitures del seu pasdoble

El passat divendres 6 de setembre es va celebrar en Altea el Concert de Música Festera a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, baix la direcció del seu director titular Jaime Fco. Ripoll Martins.

El concert va servir per a retre homenatge al recentment desaparegut Pedro Joaquín Francés Sanjuán, conegut compositor de música festera de Beneixama que va faltar el passat mes de juliol.

Pascual Vilaplana dirigint la marxa cristiana 'Crusllan'A l'acte va assistir Juan Bautista Francés Parra, fill de l'homenatjat, qui va ser convidat a dirigir el pasdoble de son pare "Villenerías". També concurriren els compositors Ramon Garcia i Soler i José Rafael Pascual Vilaplana, cadascú dels quals va dirigir a la banda en la interpretació de les seues obres: la marxa mora "Jorge Mataix" i la marxa cristiana "Crusllan", respectivament.

Fora de programa, el públic assistent va poder gaudir de l'estrena del pasdoble "Oltra", compost per Daniel Lemus Hernanz i Macià Llinares Montiel i dedicat a Juanjo Oltra, Rei Cristià 2013 de la filà Contrabandistes d'Altea. La banda també va interpretar la marxa mora "Als moros vells" i el pasdoble "Ida y vuelta", en la pràctica l'himne de festes dels Moros i Cristians d'Altea.