Inici / Notícies sobre música festera / La filà Al-Hagamba Muza organitza un concert de música festera pel seu 50 aniversari

La filà Al-Hagamba Muza organitza un concert de música festera pel seu 50 aniversari

El proper dissabte 8 de juny a la Plaça de l'Ajuntament de Pego, es celebrarà un Concert Extraordinari de Música Festera a càrrec de la Societat Musical Beniatjarense, amb motiu del 50 aniversari de la filà mora Al-Hagamba Muza.

Emmarcat dins dels actes de celebració d'aquesta efemèride de «La Gamba» -nom amb el qual es coneix popularment la filà al poble de Pego-, la filà, junt a la banda que l'ha acompanyat durant bona part d'aquest últim mig segle, han programat un recital d'exaltació del pasdoble i la marxa mora, tot rememorant i repassant totes les melodies que han fet de banda sonora de la història de la comparsa.

Estaran representades peces musicals de diversos moments històrics de la filà, però també les pròpies, com ho són el pasdoble Al-Hagamba de José Pérez Vilaplana o la marxa mora Pepe el Pío, un moro de la Gamba, de Julio Donet Donet.

L'escenari es situarà a les portes de l'Ajuntament, de cara a l'amfiteatre natural que representa la plaça del poble, tot reivindicant-la com a espai central de cultura de la vila.