Inici / Notícies sobre música festera / La banda de Caravaca de la Cruz gravarà un CD amb música de Ignacio Sánchez Navarro

La banda de Caravaca de la Cruz gravarà un CD amb música de Ignacio Sánchez Navarro

Caravaca de la Cruz

Els pròxims dies 2 i 3 de febrer l' Agrupació Musical Caravaca de la Cruz gravarà un disc en homenatge al compositor Ignacio Sánchez Navarro. El músic caravaquense és el més prolífic de les últimes tres dècades en Caravaca quant a música festera es refereix, i un dels més destacats en totes les zones on es celebren festes de Moros i Cristians.

La idea de gravar el disc naix a iniciativa de la "Comisión de Festejos de la Real e Ilustre Cofradía de la Vera Cruz de Caravaca", per tal de reconèixer la figura de Ignacio Sánchez, guardonat recentment com a "Festero del Año".

El repertori del disc, que contindrà un total de 15 peces, ha estat seleccionat pel propi autor i inclou obres conegudes com "Caballeros de Navarra", "Alhakem" o "Juanito el Jarri", així com altres no gravades fins ara com la marxa mora dedicada a la kàbila "Reales Halcones Negros del Desierto", el pasdoble compost per a "Los Amigos de la Fiesta de Caravaca", el pasdoble dedicat a José Antonio 'El Sabina' o la marxa "Serás capitán". La banda gravarà també una marxa de processó dedicada a la patrona de Caravaca titulada "La Cruz del doble brazo".

Hem de destacar que el disc tindrà un caràcter benèfic. Segons ha explicat José Romera, president de l'Agrupació Musical, la recaptació aconseguida amb la venda dels discs es destinarà a Cáritas, una decisió que ha pres la Comisión de Festejos.

El treball de la banda serà presentat en societat el pròxim 6 d'abril, durant un concert que a més servirà per a retre homenatge a Ignacio Sánchez Navarro.

Recordem que Ignacio Sánchez va ser nomenat fa uns dies director de la marxa mora Chimo a l'Entrada de Bandes 2013 d'Ontinyent, pel que aquesta notícia no fa més que reafirmar el bon moment professional que atravesa el compositor de Caravaca de la Cruz.

 

Font: Onda Cero Noroeste