Inici / Notícies sobre música festera / IV Encontre de l'Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians

IV Encontre de l'Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians

Els propers dies 15 i 16 febrer de 2014, l'ACMMIC celebrarà a Ontinyent el IV Encontre de l'Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians.

Serà un encontre on podran participar tots els músics, festers i públic en general que ho desitgen, ja que l'entrada a tots els actes romandrà completament lliure i gratuïta. Dos dies replets de conferències, assembles i un concert de música festera on els propis compositors dirigiran les seues obres.

Les jornades estàn organitzades en col·laboració amb la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia, dins dels actes commemoratius del 50 aniversari de la marxa mora CHIMO, i es desenvoluparan en la seu de la pròpia Societat de Festers i el Teatre Echegaray.

Dissabte serà el dia en que es desenvoluparan les conferències i ponències, mentre que diumenge tindrà lloc l'Assemblea anual de socis de l'ACMMIC i el "CONCERT DELS COMPOSITORS" a càrrec de la Banda Agrupació Musical d'Ontinyent, al Teatre Echegaray i dins del cicle de concerts del Mig Any Fester d'Ontinyent.

El cartell de l'encontre ha sigut dissenyat pel compositor i pintor d'Ibi, Bene Ripoll Belda.

--

Conferències previstes:

  • "La Propietat Intel·lectual dins de la Festa de Moros i Cristians", per Ximo Soler Catalunya, advocat d'Albaida.
  • "Un Passeig per la Música de la Festa de Moros i Cristians", per Juan Antonio Alcaráz Argente, fester d'Ontinyent.
  • "El gust per Chimo", ponència de Frederic Oriola Velló, historiador de Quatretonda, i Juan Baptista Francés Parra, músic i compositor de Beneixama.
  • "Festes de moros i cristians en l'últim reducte musulmà de la península: L'Antic Regne de Granada.",
    ponència de Miguel Angel Martinez Pozo, escriptor de Baza (Granada).
  • Influència de la música de cinema en la Festa de Moros i Cristians”, pel compositor recentment nominat per a un Goya, Óscar Navarro González   Aquesta ponència s'ha posposat per compromisos del conferenciant.