Inici / Notícies sobre música festera / Festival de música festera d'Oliva 2017

Festival de música festera d'Oliva 2017

El pròxim diumenge 16 de juliol, a les 20:00 al Parc de l'Estació d'Oliva, la Banda Simfònica de l'Associació Artístico-Musical d'Oliva oferirà el tradicional festival de música festera, preàmbul de les Festes de Moros i Cristians de la localitat.

La banda dirigida per Saül Gómez Soler interpretarà el següent programa:

1a part

 • Bargueñas con garbo y salero (pasdoble) - Francisco Jordá Biosca
  Dedicat a les dones d’un poble de la Sagra Toledana, travessat pel Guadarrama, i que es diu Bargas.
 • Moros y Cristianos - Camilo Pérez Monllor
  Una joia. Diuen alguns que és una marxa mora, altres que una marxa àrab; la veritat que el paper diu marxa festiva; escrita el 1935, possiblement durant l’estada de l’autor a Barcelona, dedicada a Francisco Blanes, "Quico l'alt".
 • Llauradors d’al camp anar (marxa cristiana) - Juan Daniel Jover Piqueras
  Juan Daniel és el director de la nostra banda juvenil, a més de director de l’Agrupació Musical d’Ontinyent. La marxa l’escriu com agraïment a l’esquadra dels Llauradors d’al camp anar, d’Ontinyent, amb els quals va viure tan intensament les Festes d’Ontinyent de l’any passat; amb una barreja de melodies típiques festives d’Ontinyent, dels balls dels pastorets, dels cabets, la moma, .. i fins i tot l’inici de l’himne d’Ontinyent.
 • Siltaí (marxa mora) - Saül Gómez i Soler
  Per acabar la primera part, la marxa mora Siltaí; nom que prové de Sílvia i de Taifa, la filada on pertany l’autor i director de la nostra banda, Saül Gómez. Obra encarregada per la parella de Sílvia, que enguany serà el primer tro de la filada Taifes d’Ontinyent.

2a part

 • Destralers de la Vila (marxa cristiana) - Joan Mont Arnal
  La segona part comença amb força, amb una marxa cristiana del nostre company Joan Mont, presentada al concurs de composició de La font d’En Carròs, on va quedar finalista, i finalment la va dedicar a la Filà de la Vila on ell toca habitualment, Destralers de la Vila. Amb uns ritmes atrevits, com és Joan, i amb moltíssima força.
 • Josele d’Alcosser (marxa mora) - Francisco Valor Llorens
  Estrena de la marxa mora del contestà Francisco Valor Llorens, Josele d’Alcosser; dedicada a Josele, fester de Muro de l’Alcoi, tristament desaparegut.
 • Mozárabes i Alfarrasí, (marxa cristiana) - José Maria Valls Satorres
  Es tracta de la marxa cristiana que José Maria Valla Satorres va escriure pel gener de 1989, per commemorar els 50 anys d’unió entre la Filà Mozarabes d’Alcoi i el Centre Instructiu i Musical d’Alfarrasí, inspirada en un cant popular típic de la filà Mozárabes.
 • Drägons, (marxa mora) - Vicente Gabriel Casanova Martínez
  Acabarem el concert amb la marxa mora èpica, de Vicente Gabriel Casanova Martínez; obra d’encàrrec per a la capitania mora de Banyeres de Mariola de 2017, i dedicada als tres fills de la capitana de la Filà Marrocs de Banyeres de Mariola (Lourdes, Evaristo i Judit) i a la mateixa filà. Podem trobar melodies conegudes de la BSO “Juego de tronos”.