Inici / Notícies sobre música festera / Festival de Música Festera amb La Rotovense Musical i l'Associació Artístico-Musical d'Oliva

Festival de Música Festera amb La Rotovense Musical i l'Associació Artístico-Musical d'Oliva

El pròxim diumenge 17 de juliol es celebrarà el ja tradicional concert de festes de Moros i Cristians d'Oliva, organitzat enguany per l'Associació Artístico-Musical i la colla Sarabanda, amb la col·laboració de la Federació de Moros i Cristians i l'Ajuntament d'Oliva.

El concert formarà part de la XIII Campanya d'Intercanvis Musicals que organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i en ell participaran l'Associació Artístico-Musical d'Oliva, sota la direcció de Saül Gómez Soler, i la banda de La Rotovense Musical dirigida pel músic oliver Ferran Escrivà Llorca, així com els dolçainers de la colla Sarabanda.

Serà un concert amb moltes sorpreses i carregat de simbolisme, on s'escoltaran obres de Raül Ortiz, Ramon Garcia, Saül Gómez, Álvaro Navarro Fayos, Miquel Sarrió, Enrique Alborch i Àngel Garcia. De fet, el cartell en si ja és tot un símbol, simple, però amb càrrega emocional. Sobre un full de la partitura d'una de les sorpreses s'inscriuen unes lletres, en color verd, ja que les dos capitanies d'enguany a Oliva tenen aquest color com a primordial; tant Moriscos, amb les gel·labes i gorret de Fes verds, com Contrabandistes, que porten faixa i mocador del mateix color. A més, una de les peces -de la qual no s'ha revelat el nom- estarà dedicada a una esquadra mora olivera.

La cita serà davant del castell de Festes -Parc de l'Estació- a les 20:30.