Inici / Notícies sobre música festera / Festival de Música Festera 2015 a Oliva

Festival de Música Festera 2015 a Oliva

El pròxim diumenge 12 de juliol, a les 20:30 h al Parc de l'Estació, tindrà lloc el Festival de Música Festera 2015 d'Oliva, a càrrec de la banda simfònica de l'Associació Artístico Musical d'Oliva i baix la batuta del seu director Saül Gómez Soler.

La banda obrirà la primera part amb Juanito el Jarri, pasdoble d'Ignacio Sánchez Navarro. Dedicat al seu amic Juanito, "el Jarri", qui va ser cavallista l'any 2003 a les festes del Caballo del Vino de Caravaca de la Cruz (Múrcia). Li seguirà la marxa mora El Guardià de l’Arca de Francisco Valor Llorens, encàrrec del capità moro 2015 de la Filà Judios d’Alcoi, on ràpidament descobrirem alguns passatges de la marxa amb què solen desfilar els Judios d’Alcoi, Éxodo. Escrita originalment per a banda i cor, es va estrenar el 21 de març de 2015 al Teatre Salesians d'Alcoi. També de Francisco Valor escoltarem la marxa cristiana Llegenda, dedicada a José Jorge García Montava, capità cristià de la Filà Cides d'Alcoi l'any 2012. La primera part acabarà amb la marxa mora Fester de Saül Gómez Soler, dedicada a Manolo Arnal Bertomeu, i que s’estrena oficialment a aquest concert. Es tracta d'un regal de la família pel seu 60 aniversari. El nom fa referència a la pertanyença i vinculació de Manolo Arnal a la Festa, però també al seu primer cavall, de nom Fester.

La segona part començarà amb la marxa cristiana Diafebus, també de Saül Gómez; es tracta de la primera marxa cristiana de l’autor, amb només setze anys, per encàrrec de l'esquadra Toxin i en especial de José Luís Díaz (Xiri), gran amic de l'autor. L'obra està dedicada a Vicente Juan Egea Soriano, Primer Tro de la Comparsa Gusmans d’Ontinyent l'any 1999. La segona estrena del dia serà un pasdoble de Joan Mont, músic de la banda simfònica de l¡Associació Artístico Musical d'Oliva, i que es desvetllarà en el seu moment. El concert continuarà amb L'Aragonés Perfecte, marxa cristiana de Vicent Pérez i Esteban (Coleto), dedicada a la memòria de Perfecto Valero Payá, primer Tro d'Honor de la filà Aragonesos d'Alcoi. Dins la marxa podrem reconéixer alguns fragments d'obres del mateix autor. El concert acabarà amb la marxa mora Santiago Capitán Abencerraje, de Saül Gómez, una peça de música incidental dedicada a Antonio Guillem, capità moro d'Alcoi l'any 2009, i especialment a la memòria del seu pare Santiago Guillem. A més de la música, originàriament es va escriure també un text, adaptació de Sergi Gómez (germà de l'autor), basat en les poesies d’Ibn Al Jatib, a la Sala de les Dos Germanes del Palau de l'Alhambra, a Granada.