Inici / Notícies sobre música festera / Els Moros i Cristians d'Altea estrenen cinc noves composicions

Els Moros i Cristians d'Altea estrenen cinc noves composicions

Foto: Vicent Llorca

Un total de cinc noves peces musicals van ser presentades el passat divendres a Palau Altea, durant la cel·lebració del concert de música festera oferit conjuntament per la Societat Recreativa Musical d'Altea la Vella i la Societat Filharmònica Alteanense.

Primerament, la Recreativa Musical va realitzar la reestrena de la marxa cristiana "Selina Ambaixadora", obra del trombonista de Tàrbena David Pont i dedicada a Selina Krijt, Ambaixadora Cristiana 2019. Aquesta peça va obtindre el primer premi ex aequo al 2n Concurs de Composició de Música Festera d'Agost, celebrat el passat mes de juliol. Presentada baix el lema "Aniles" -el nom de la dedicatària al revés-, no va ser fins el passat divendres quan es va donar a conéixer el seu títol definitiu. 

Tot seguit, els músics de la banda dirigida per Andrés Colomina van interpretar per primera vegada en públic la marxa cristiana "Germans Soler", del compositor de La Canyada Miguel Ángel Mas Mataix. L'obra està dedicada a Toni Soler, Rei Cristià 2019 per la Filà Creuats d'Altea, i és un obsequi dels seus germans Rosa i Juan.

Ja a la segona part, la Societat Filharmònica Alteanense va presentar tres noves composicions festeres. En primer lloc, el pasdoble "40 aniversari" de l'alteà José Antonio Ripoll García, membre de la Filharmònica i director de la seua banda jove. Es tracta d'una peça composta per a commemorar el quaranta aniversari de les Festes de Moros i Cristians de la localitat, efemèride que es celebra aquest any.

Tanmateix, i fora de programa, el públic va poder gaudir de l'estrena de la marxa cristiana "Cros Bellator" del músic callosí Miguel Sanchis Gregori, dedicada al Banderer Cristià 2019 Mati Gomis, així com de la marxa mora "Moros de Bèrnia 2019" de Jaume Francesc Ripoll, director de la pròpia banda alteana. Aquesta última està composta amb motiu del Regnat Moro 2019 que ostenta la Filà Moros de Bèrnia, i està basada en l'original del mateix autor.

Totes les estrenes van ser dirigides pels seus propis compositors, fent les delícies del públic congregat a l'auditori alteà.