Inici / Notícies sobre música festera / Els festers de Villena es neguen a pagar un rebut de 47.000 euros a la SGAE

Els festers de Villena es neguen a pagar un rebut de 47.000 euros a la SGAE

De nou polèmica entre la SGAE i el món fester. I es que la Junta Central de Festes de Villena es nega a pagar la factura de 47.000 euros emesa per la Societat General d'Autors (SGAE) per la música que va sonar el passat mes de setembre a les festes de Moros i Cristians de la citada localitat.

La SGAE imposa el cànon de la música en funció del nombre de festers majors d'edat que participen en cadascuna de les celebracions. Segons argumenta l'entitat festera, la SGAE ha facturat de més a l'incloure als festers menors d'edat que no consten com a socis de les comparses. Antonio Navajas, president de la Junta, té les xifres clares: "La SGAE ha comptabilitzat a 11.500 festers, en lloc dels 7.000 que són majors d'edat i a més no s'ha aplicat cap descompte". Per aquest motiu, la Junta ha enviat un certificat a la SGAE amb el nombre de socis majors de 18 anys que participen en les festes de Villena, perquè en funció dels mateixos emeta una nova factura pel cànon musical. Segons els càlculs realitzats per la Junta, l'import ascendiria a uns 38.000 euros, en lloc dels 47.000 exigits per la societat d'autors.

Aquest no és el primer mal de cap que causa el tema del cànon. La setmana passada ja es reuniren la Junta Central i l'Ajuntament de Villena amb la finalitat de donar una solució a la factura de 2011 que ascendeix a 38.000 euros, i que l'equip de govern es va comprometre a assumir durant la campanya electoral. Al desembre de l'any passat, l'alcalde Javier Esquembre i l'edil de Festes Isabel Micó van manifestar en una reunió mantinguda amb els presidents de les comparses i el president de la Junta que el consistori no pagaria la factura de la SGAE del 2011, malgrat ser un compromís electoral de Verds i VCD (Villena Centre Democràtic) dos dels partits que conformen la coalició juntament amb el PSOE. Segons aquestos, la situació de retallada pressupostària per la que travessa l'administració local fa inviable afrontar aquesta despesa.

No obstant, el president de la Junta sempre ha manifestat que els 38.000 euros no els anava a assumir l'entitat festera "perquè va ser un compromís electoral". Fa un any va manifestar que era el propi Ajuntament el qual estava negociant amb la SGAE una reducció del cànon. Navajas sosté que fins al mes de febrer hi ha temps per a donar una solució a les factures pendents amb la SGAE, encara que la promesa incomplida per part del consistori no ha sentat gens bé al sector fester.

Font: laverdad.es, diarioinformacion.com