Inici / Notícies sobre música festera / El músic José María Valls Satorres rebrà un doble homenatge a Alcoi

El músic José María Valls Satorres rebrà un doble homenatge a Alcoi

Durant la propera setmana, la ciutat d'Alcoi retrà un doble homenatge a un del seus personatges més il·lustres, el músic José María Valls Satorres.

L'autor de desenes de peces de música per als Moros i Cristians com ara "¡Farolero!", "Pas als Maseros", "El conqueridor" o "Sóc Marrakesch", entre moltres altres, serà el protagonista del llibre que portarà el seu nom: "Valls Satorres. Alcoy, su gran pasión", escrit per Juan Javier Gisbert Cortés, i que serà presentat en públic el dijous 4 de novembre, a partir de les 19:45h a la Sala d'Actes de l'IVAM Centre d'Art d'Alcoi. Cal destacar que la portada ha estat creada pel gran artista alcoià Ignacio Trelis, i segons ha indicat el regidor de Cultura Raül Llopis, aquesta "fa un gran resum a les dos passions de Valls Satorres: la música i l’art".

Tanmateix, el diumenge 7 de novembre, a les 11:30 al Teatre Calderón, l'Orquestra Simfònica d'Alcoi oferirà un concert homenatge al compositor alcoià, baix la batuta del mestre Gregori Casasempere. El concert estarà dividit en dos parts, on s'interpretaran diverses obres de Valls Satorres, entre elles tres estrenes absolutes: la dansa guerrera "Al Sol i al Vent", el vals en mode dòric per flauta, oboé i cordes "L'eco del vent" i la rapsòdia per a bombardí i corda "Los colores vivos".

L'entrada per a tots dos esdeveniments serà gratuïta amb invitació, la qual es pot aconseguir a través de la plataforma www.ticketalcoi.com.