Inici / Notícies sobre música festera / Concerts del Mig Any Fester d'Ontinyent 2022

Concerts del Mig Any Fester d'Ontinyent 2022

El passat divendres 28 de gener, la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent va presentar el butlletí informatiu amb els actes del Mig Any Fester 2022, els quals es succeiran durant tot el mes de febrer i en els que cal destacar els dos concerts de música festera que realitzaran les bandes locals.

El primer d'ells tindrà lloc diumenge 20 de febrer, a les 11:30 al Teatre Echegaray, i serà interpretat per l'Agrupació Musical Ontinyent. Els músics dirigits per Xus Gandia Navarro han preparat un programa que conté peces com el pasdoble "Al senyor Paco" de Mario Roig, la rapsòdia masera "Pepe el Rompe" de Ramon Garcia, les marxes cristianes "Als Creuats" de Joan Enric Canet, "Creu d'Arsuf" de José R. Pascual i "Arrels" de Ferran Sanchis, així com les marxes mores "Ser Aben" de Rafael Mullor, "Rifeño" d'Ignacio Sánchez i "Mozárabes 1960" de José M. Ferrero. Tanmateix, cal destacar dos obres que s'estrenaran durant el transcurs del concert: la marxa cristiana "Ad somnia", composta per Jorge Ferrero, i la marxa mora "A Bodí" de Saül Gómez, dedicada a José Luis Bodí i a l'Esquadra Carabassa de la comparsa Kàbiles d'Ontinyent.

Tot seguit, diumenge 27 de febrer, també a les 11:30 al Teatre Echegaray, serà el torn de la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent baix la direcció de Ramon Garcia i Soler. La banda interpretarà els pasdobles "Brisas del Clariano" de José M. Ferrero i "Arturo" de Ferran Lluís Martínez, les marxes mores "Al Mustar'rib" de Rubén Penadés, "Moment de festa" d'Amando Blanquer, "Cavall de Foc" de José R. Pascual i "Al primer Tro" de Rafael Mullor, a més de les marxes cristianes "Aragonesos 99" de Daniel Ferrero, "Picadilly Circus" de Josep Vicent Egea "Ilicitana" de José M. Ferrero. Del propi Ramon Garcia també sonaran els acords del pas moro "L'any 1944".

Com és tradicional, ambdós bandes tancaran els seus concerts amb la interpretació de "Chimo", marxa mora per excel·lència del mestre Ferrero, així com amb l'Himne a Ontinyent de Rafael Martínez Valls.