Inici / Notícies sobre música festera / Concerts del Mig Any Fester 2020 a Xixona

Concerts del Mig Any Fester 2020 a Xixona

Divendres 28 de febrer, a les 20:30 al Cine de Dalt, l'Agrupació Artístico Musical "El Trabajo" de Xixona realitzarà una nova edició del concert de música festera amb motiu del Mig Any Fester 2020.

Els músics dirigits per David González Tormo oferiran un programa en el que retran homenatge al CD "Xixona per la Festa", primer disc que va enregistrar la banda fa ara 30 anys, raó per la qual la meitat de les peces que s'interpretaran seran obres que van formar part del disc.

1a part

 • Justicia (pd) - José Alfosea
  Pasdoble de l’any 1943 del compositor de Santa Pola José Alfosea Pastor (1891-1964). De tall clàssic i efectista, aquest compositor guanyaria diversos premis pels anys 40 i 50 del segle passat.
 • J.G.I. (mm) - Francisco Esteve Pastor
  Marxa mora escrita l’any 1987 pel compositor de Muro Francisco Esteve Pastor i dedicada al músic Joan García Iborra. El títol original va ser Joan García Iborra, que recordem que va ser director de la banda de Xixona.
 • L’Alcoià (pd) - Francisco Esteve Pastor
  Pasdoble també de Francisco Esteve i que va ser dedicat als seus amics de l’Associació Sant Jordi d’Alcoi a l’any 1986.
 • Marxa del Centenari (mm) - Amando Blanquer Ponsoda
  Marxa mora del mestre alcoià Amando Blanquer. Va ser escrita l’any 1982 per a conmemorar el Centenari de la Música Festera d’Alcoi.
 • El k'sar El yedid (pd) - Camilo Pérez Monllor
  Pasdoble del també alcoià Camilo Pérez Monllor, escrit l’any 1912. Va ser també titolat "Alcázar nuevo", "Granadino" i "Alhambra". És un homenatge de l'autor a una part de l'Alhambra restaurada en els primers anys del segle XX.

2a part

 • Eleazar (mc) - Rafael Mullor Grau
  Marxa cristiana de Rafael Mullor Grau. Va ser escrita al 2008 i dedicada al fill de l’autor: Eleazar Mullor Vila. Va ser obra obligada per al 4rt Certamen de Música Festera d’Oliva.
 • Tabal i Saragüells (pas masero) * - Mario Roig Vila
  Pas masero del 2003 escrit per Mario Roig Vila. Dedicat a Vicent Belda, amic de l'autor, músic i component de la Filà Maseros d'Albaida. En esta peça es poden apreciar aires i temes tradicionals com la "Dansà d'Albaida", introduïda per la dolçaina i el flautí, i la "Muixeranga d'Algemesí".
 • Alcázar de Elda (mc) - Rafael Mullor Grau
  Altra marxa cristiana de Rafael Mullor Grau. Va ser escrita l’any 2000. Fou un encàrrec de l'Excm. Ajuntament d'Elda per a ser l'obra obligada del certamen de dita ciutat l'any 2000.
 • Santiago Capitán Abencerraje (mm) ** - Saül Gómez Soler
  Marxa mora de Saül Gómez Soler. Dedicada a Antonio Guillem, Capità Moro d’Alcoi per la Filà Abencerrajes 2009. I a la memòria del seu pare Santiago Guillem, últim Capità Abencerraje d’Alcoi.

* Amb la col·laboració de la Colla de Dolçainers i Tabaleters "Els Arreplegats" de Xixona
** Amb la col·laboració de l’Agrupació Vocal “Clarialba” de Montaverner

Concert fester de la Banda Juvenil

Com és costum, els educands de la banda també tindran el seu protagonisme durant aquest Mig Any. Dimecres 26 de febrer a les 20:00, també al Cine de Dalt, la Banda Juvenil dirigida per Alberto García Izquierdo oferirà el seu tradicional concert fester.