Inici / Notícies sobre música festera / 3r Concurs de Composició de Música Festera del Verger

3r Concurs de Composició de Música Festera del Verger

La revista El Contrapunt, baix el paraigües de López Cabrera Espai Municipal de Música Jove, convoca el 3r Concurs de Composició de Música Festera del Verger.

Per a esta convocatòria l’objectiu es centra en la música que potencie la formació de Colla de Dolçainers i Percussionistes fusionada amb la família dels metalls. Així, a la música funcional per a les desfilades de Moros i Cristians, s’afegeix la música per a concert basada en temàtica festera. Els concerts temàtics contextualitzats en la festa dels Moros i Cristians han estat consolidant-se en els darrers anys. És per això que es considera enriquidor no limitar la creativitat musical dels compositors a l’escriptura de marxes o ballets. Amb aquesta modalitat s’espera estimular a tots aquells que vulguen sentir-se més lliures en la forma musical a utilitzar, bé siga Suite, Fantasia, Poema Simfònic o Lliure, però sempre amb una temàtica que evoque la festa dels moros i cristians.

El concurs es desenvoluparà en dos fases. En la primera, des de maig del 2019 fins a l’octubre de 2019, després de rebre les obres, un jurat especialista en la matèria serà qui seleccionarà les tres obres mereixedores de guanyar el premi en cada modalitat. La fase final serà en el concert que es celebrarà el primer semestre de l’any, dins dels actes del mig any Moro i Cristià del 2020, en la Casa de Cultura del Verger, on el jurat tècnic de nou decidirà l’obra guanyadora després d’escoltar les obres. En cada modalitat, hi haurà a més, un Premi del Públic sense dotació econòmica.

El termini d’admissió d’originals finalitzarà el 30 d’octubre de 2019.