Inici / Compositors / Vicente Gabriel Casanova Martínez

Vicente Gabriel Casanova Martínez

Naix a Ontinyent el 8 de juny de 1988. Inicia els seus estudis de música al Conservatori Profesional de Música “Josep Melcior Gomis” d’Ontinyent de la mà de Juan Jesus Barberà amb l’especialitat de percussió. Seguidament estudia al Conservatori Profesional de Música “Ciutat d’Albaida amb Marc Moreno, allí estudia harmonia, anàlisis i contrapunt amb Rafael Mullor.

Ha format part del grup de percussió “Broken Drums”, del grup de percussió i dolçaina “El raval”, de l’orquestra Atrium i de l’Orquestra de Vents Filharmonia”. Ha realitzat diferents cursets musicals de percussió (amb Pep Soler), Direcció (amb Jose Rafael) i Composició (amb Saul Gómez i Ramon Garcia).

Actualment estudia Composició al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” amb els mestres Manuel Màs, Jose V. Asensi i Enric Canet; i Direcció de Banda a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida amb el me mestre Jose R. Pascual-Vilaplana. Estudis que compagina impartint clases de solfeig i percussió a les escoles de música de la Societat Musical Vila de Bocairent i de l’Agrupació Musical de Montaverner.

És autor de les marxes mores:

 • Als Bekirins (2012) dedicada a Lola Cantó, Capitana per la comparsa Moros Marins de Bocairent.
 • Al-Jalid (2013) dedicada als seus pares
 • Marxa cristiana

  Dedicada a David Castelló Francés i Pablo Doménech Vañó. Obra finalista del 12è concurs de música festera "Francesc Cerdà".

 • Marxa mora

  Dedicada a Vicente Silvestre Silvestre, president de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Bocairent.

 • Marxa mora

  Dedicada als pares de l'autor, Vicente Joaquín Casanova i Josefina Martínez, va ser un regal que li van fer la seua germana i ell amb motiu de les seues bodes de plata.

 • Marxa mora

  Dedicada a Lola Cantó Antolí, Capitana Mora de Bocairent per la comparsa Moros Marins. Esta marxa va ser la primera obra que va realitzar l'autor.

 • Marxa mora

  Premi del Públic i Premi dels Músics al 2n Concurs de Composició de Música Festera del Verger.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a Luis Vanó Martínez i Rosa Maria Canadas Bonilla, Senyors del "Castillo de Canena".

 • Marxa mora

  Dedicada a Vicent Vicedo i Juan Santonja, dos grans amics de l'autor i membres de la Societat Musical Vila de Bocairent i de la comparsa Moros Marins de Bocairent.

 • Marxa mora

  Dedicada a la Filà Marrocs de Banyeres de Mariola i a Lourdes, Evaristo i Judit Mora Pastor, fills de Lourdes Pastor López, Capitana 2017 de dita filà.

Páginas