Inici / Compositors de música festera / Vicent Simó i Montaner

Vicent Simó i Montaner

Vicent Simó Montaner va nàixer al Real de Gandia (València) en 1970. Començà els seus estudis musicals en la Societat Musical d’aquest poble, tot i ampliant-los al Cercle Musical de Gandia. Posteriorment va estudiar als Conservatoris Superiors de València, d’Alacant i de Múrcia, obtenint-hi amb les màximes qualificacions els següents títols: superior de direcció d’orquestra, sup. de trombó, composició, harmonia i solfeig. A més a més, ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament en diverses matèries musicals (direcció d’orquestra, direcció d’òpera, anàlisi i composició, etc.).

Des de que començà la seva carrera de director en 1990, ha dirigit diverses formacions musicals i a prestigiosos instrumentistes i grups de cambra que han actuat com a solistes en concerts amb orquestra, banda, etc. Ha fet concerts per tota la província de Castelló, Comunitat Valenciana, Catalunya, La Rioja, Múrcia, Andorra La Vella, etc.; i també ha participat en diversos festivals (“Festival Internacional de jóvenes orquestas” de Múrcia, Festival de Joves orquestres de Calahorra, i Festival Internacional de música i dansa de Beniarjó, entre altres). Cal destacar també diferents gravacions que ha realitzat al llarg d’aquests anys; tant per a banda i orquestra, com de música moderna col·laborant amb diferents bandes de rock.

Fou director titular de l’Orquestra Simfònica de Castelló, de la qual és el seu fundador, des de 1998 fins a 2006. També ha estat director de la Coral “Alquibla” de Beniarjó, de la Jove Orquestra “Ars Musici” (Seu d’Urgell), creador i director de la Jove Orquestra i Cor “Mestre Tàrrega” del Conservatori Professional de Castelló, on ha estat professor d’orquestra i cor (1995-2004), i director de la banda AAM del Real de Gandia; professor d’orquestra i cor als Conservatoris Professionals de Requena, Carcaixent, Dénia, Cullera i Ontinyent; i professor a les escoles de música de Beniarjó, Grau de Gandia i Font d’en Carròs.

Actualment és professor d’orquestra i fonaments de direcció al Conservatori Professional “Josep Climent” d’Oliva (des de setembre de 2016), director de l’Agrupació Artístico Musical “Ausiàs March” de Beniarjó (des de 1991), i director de l’Orfeó Real de Gandia (des d’octubre del 2007). La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Safor-Valldigna) li ha donat tres premis Hermes per la seua trajectòria com a director i compositor.

 

Any naixement: 
1970
Localitat: 
El Real de Gandia